Δ. Γάκης: Εντάσσουμε τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στη ζωή και στο επιχειρείν των νησιωτών

Από το βήμα του συνεδρίου «Τουρισμός - Διαδίκτυο και ο ρόλος της Περιφέρειας» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου στη Ρόδο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης υπογράμμισε τη σημασία και το ρόλο της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου στη νησιωτική Χώρα.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα οφέλη της ανάπτυξης μιας περιφερειακής οικονομίας βασισμένης στις σύγχρονα επιτεύγματα ψηφιακής τεχνολογίας στην καινοτομία και την επικοινωνία.

«Ειδικότερα στον τουρισμό, που εδώ, στη Δωδεκάνησο, αποτελεί τη βάση των οικονομικών δραστηριοτήτων, η εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου στις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, την προβολή των νησιών μας στο εξωτερικό, καθώς και η αποτελεσματικότερη χρήση του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και των επιστημόνων, θα συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο. Κάνοντας το τουριστικό προϊόν πιο ανταγωνιστικό για τις επιχειρήσεις και ανταποδοτικό για την κοινωνία. Παράλληλα, η ένταξη της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας στη ζωή των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, όπως είναι τα νησιά του Ν. Αιγαίου, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία των προσπαθειών μας για περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Στόχος μας και ταυτόχρονα μια σημαντική πρόκληση, που οι εργασίες του Συνεδρίου θα συμβάλλουν με δημιουργικό τρόπο στην επίτευξή του, κατέληξε ο Δημήτρης Γάκης απευθυνόμενος στους συνέδρους, είναι «η διασφάλιση της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες και ραγδαία εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις».