Ορκίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας στην Αμερική

Ορκίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας στην Αμερική

Ορκίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας στην Αμερική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 751 ΦΟΡΕΣ

Του
Μανώλη Κασσώτη

Παρουσία δεκάδων Δωδεκανησίων και εκατοντάδων Ομογενών ορκίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής, στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και ακολούθησε η ορκωμοσία του ΔΣ και δεξίωση στο χολ της εκκλησίας. Προς όλο το εκκλησίασμα προσφέρθηκαν καφές, αναψυκτικά και παραδοσιακά Δωδεκανησιακά εδέσματα, τα οποία προετοίμασαν και πρόσφεραν υπέρ της Ομοσπονδίας οι κυρίες Ευαγγελία Καμμά, Σεβαστή Παντελή και Μαρία Μαραγκού.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής: πρόεδρος Μαρία Μαραγκού (Κάλυμνος), 1ος αντιπρόεδρος Νίκος Καρτάλης (Ρόδος), 2ος αντιπρόεδρος Ανδρέας Γκούστας (Τήλος), γεν. Γραμματέας Αδαμαντία Μαρή (Λέρος), ειδ. γραμματέας Ζωή Πήλιου (Νεολαία), ταμίας Ευδοκία Καραπάνου (Κάλυμνος), βοηθός ταμία Αναστασία Φυγετάκη (Νίσυρος) και ένας σύμβουλος από τα άλλα νησιά που δεν συμπεριλαμβάνονται στους αξιωματούχους του ΔΣ.

Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1950 και αναδιοργανώθηκε το 1970, μετά την αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου της Αμερικής και την άφιξη χιλιάδων νέων Δωδεκανήσιων μεταναστών και την αύξηση των μελών των τοπικών Δωδεκανησιακών συλλόγων, έκτοτε η Ομοσπονδία συνεχίζει αμείωτη την πρωτοποριακή δράση της.

Από της Ιδρύσεως της η Ομοσπονδία γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια την εορτή της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, πολλές φορές με την παρουσία Ελλήνων υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και άλλων επισήμων που έρχονται ειδικά γι’ αυτή τη γιορτή. Σ' αυτή την εκδήλωση προβάλλεται η ιστορία, η λαογραφία και γενικά η πολιτισμική παράδοση της Δωδεκανήσου.

Η Ομοσπονδία και γενικά όλοι οι Δωδεκανησιακοί σύλλογοι της Αμερικής συμμετέχουν σε όλες τις ομογενειακές εκδηλώσεις, όπως η Εθνική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Αγωνίζονται για την υπεράσπιση των Εθνικών θεμάτων, όπως το Κυπριακό, τις αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα και πρόσφατα στο Μακεδονικό. Εργάζονται να διαφυλάξουν την πολιτισμική μας κληρονομιά και να τη μεταδώσουν στην νέα μας γενιά. Πρωτοστατούν στην εκλογή ομογενών και φιλελλήνων Αμερικανών πολιτικών.

Το λάβαρο της Ομοσπονδίας με τις Δώδεκα νύφες  του Αιγαίου
Το λάβαρο της Ομοσπονδίας με τις Δώδεκα νύφες του Αιγαίου
Στο χολ της εκκλησίας δεξιώθηκε η Ομοσπονδία το εκκλησίασμα
Στο χολ της εκκλησίας δεξιώθηκε η Ομοσπονδία το εκκλησίασμα
Πριν από την ορκωμοσία τελέστηκε η αρτοκλασία
Πριν από την ορκωμοσία τελέστηκε η αρτοκλασία
Στην κατάμεστη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης έγινε η ορκωμοσία του νέου ΔΣ.
Στην κατάμεστη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης έγινε η ορκωμοσία του νέου ΔΣ.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη