Δ. Γάκης: «Ιδιαίτερη η σημασία της εκδήλωσης στη Ρόδο που ενώνει την αρχιτεκτονική με τον τουρισμό, τη νέα τεχνολογία και τον πολιτισμό»

Δ. Γάκης: «Ιδιαίτερη η σημασία της εκδήλωσης στη Ρόδο που ενώνει την αρχιτεκτονική με τον τουρισμό, τη νέα τεχνολογία και τον πολιτισμό»

Δ. Γάκης: «Ιδιαίτερη η σημασία της εκδήλωσης στη Ρόδο που ενώνει την αρχιτεκτονική με τον τουρισμό, τη νέα τεχνολογία και τον πολιτισμό»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 84 ΦΟΡΕΣ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του 3ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Ακολουθεί η ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη:

«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την τιμητική τους πρόσκληση να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού.

Η αρχιτεκτονική του χώρου, είτε ως κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης, είτε ως σύγχρονη δημιουργία και παρέμβαση στο τοπίο, αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους τουριστικούς προορισμούς. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερη η σημασία μιας εκδήλωσης που ενώνει την αρχιτεκτονική με τον τουρισμό, τη νέα τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Ειδικοί από πολλούς τομείς, αρχιτέκτονες, επαγγελματίες του τουρισμού, του σχεδιασμού χώρου και επιστήμονες διεθνούς κύρους και εμβέλειας συγκεντρώνονται στη Ρόδο, για να εξετάσουν με ποιούς τρόπους η πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση των νησιών μας στη Δωδεκάνησο μπορεί να συνδυαστεί με την καινοτομία. Έτσι ώστε να αναδειχθούν σημαντικά κτηριακά ορόσημα, να αναπτυχθούν υποδομές και λειτουργικοί χώροι για χρήση τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων. Για την πραγματική αειφορία στην Ανάπτυξη.

Επαινούμε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης επιστημονικών εργαλείων για την προβολή της Δωδεκανήσου, που γίνεται με συντονισμένες και σοβαρές πρωτοβουλίες ανάδειξης της πλούσιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και των τουριστικών υποδομών στα νησιά μας.

Και το συνέδριο σας σήμερα, συμβάλλει σε αυτό.

Κυρίες & κύριοι σύνεδροι! Αγαπητοί φίλοι,

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»