Το μνημόσυνο του Γιάννη Ζίγδη στη Λίνδο

Προχθές Κυριακή 21 τρέχοντος μηνός στη Λίνδο πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 χρόνια από τον θάνατο του Δωδεκανήσιου Πολιτικού Γ. Ζίγδη. 

Στην Ακολουθία παρέστη ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, εκπρόσωποι των κομμάτων και πλήθος κόσμου. Μίλησε ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λίνδου, κ. Γεώργιος Ελευθερίου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο Δήμαρχος Ρόδου επωφελήθηκε της ευκαιρίας και συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού διαμερίσματος κ. Γεώργιο Ελευθερίου, τόσο για τα θέματα που απασχολούν τη Λίνδο, όσο και για εκείνα που έχουν δρομολογηθεί να αντιμετωπιστούν άμεσα. 

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο Λίνδου Ιωάννης Ζίγδης, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την δημιουργία βιβλιοθήκης, αρχικά με βιβλία που προσέφεραν ήδη ο Λίνδιος Κυριάκος Φίνας και με διαθήκη του ο αείμνηστος Λίνδιος πολιτικός Γιάννης Ζίγδης. 

Ως είναι γνωστό, την απόφαση προσφοράς του ο κ. Κυριάκος Φίνας, όπως γνώρισε εγγράφως προ δεκαημέρου και στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος συνεχάρη τον προσφέροντα κατ’ αρχήν 124 βιβλία ιστορικού και οικονομνικού περιεχομένου για τον αρχικό εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης. 

Στη σύσκεψη για τη Βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο Λίνδου “Ιωάννης Ζίγδης” παρέστη και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της Κοινότητας τότε Λίνδου, επί Προεδρίας Κυριάκου Φίνα (1995-1998) κ. Αλέξανδρος Σταματέλλος, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα ότι παράλληλα με τα πρώτα μέτρα για τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης θα πρέπει να προβλεφθούν ταυτόχρονα και άλλα σημεία, τα οποία έγιναν αποδεκτά με ευχαρίστηση από τους συμμετέχοντες της σύσκεψης.

Έτσι για την ορθολογική λειτουργία της Βιβλιοθήκης στο Πνευματικό Κέντρο Λίνδου “Ιωάννης Ζίγδης” θα προχωρούν ταυτόχρονα και τα τρία αναφερόμενα μέτρα, για τα οποία έμειναν σύμφωνοι οι μετέχοντες στη σύσκεψη τοπικού Λινδιακοί παράγοντες. 

Αυτά είναι: 
1) Άμεσα εντός των προσεχών ημερών να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Λίνδου “Ιωάννης Ζίγδης” του επιπλοποιού του Δήμου Ρόδου, για να εντοπιστεί ο χώρος που θα στηθεί η Βιβλιοθήκη και να προβλεφθεί αναλόγως ο χώρος για μελλοντικές προσφορές βιβλίων. 

2) Μελέτη πρόβλεψης ασφάλειας της βιβλιοθήκης από τυχόν φωτιά, κλοπές ή και φθορές. 

3) Μελέτη από ειδικό διακόσμησης του εσωτερικού χώρου, προκειμένου όταν ενδείκνυται να υπάρχει ανάλογη θερμοκρασία για τη διατήρηση των βιβλίων και ευχάριστης παραμονής των προσώπων που θα επισκέπτονται τη  Βιβλιοθήκη.