Συνωστισμός στην κορυφή της Α' κατηγορίας με πέντε «συγκάτοικους»

Μεγάλο ενδιαφέρον δημιούργησαν τ’ αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας. Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πέντε ομάδες «συγκατοικούν» στην 1η θέση.

Η ήττα σοκ της Ρόδου ή η μεγάλη νίκη του Ηρακλή Μ. μέσα στο Δημοτικό Στάδιο με 1-0, σε συνδυασμό με τη νίκη του Κλεόβουλου την Κυριακή επί του ΔΙ.Α. επίσης με 1-0, δημιούργησαν νέα δεδομένα όσον αφορά τη φετινή… κούρσα, καθώς έδωσαν το δικαίωμα σε Απόλλωνα Καλυθιών, Ποσειδών Καρπάθου και φυσικά τον Κλεόβουλο να τους φτάσουν στους 12 βαθμούς.

Το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι πως πλέον δεν υπάρχει ομάδα στην κατηγορία χωρίς ήττα, κάτι που σημαίνει πως όλες τους είναι ευάλωτες.

Η Ρόδος, λοιπόν, το Σάββατο αν και έπαιξε την ομάδα των Μαριτσών όπως… η γάτα με το ποντίκι, δεν κατάφερε να είναι ουσιαστική και να σημειώσει έστω ένα γκολ, μέσα από τις πολυάριθμες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στη Λίνδο ο Κλεόβουλος με το ίδιο σκορ υπέταξε την ομάδα του ΔΙ.Α., η οποία με νίκη ή ισοπαλία θα ήταν μόνη πρώτη τώρα.

Στο Παραδείσι ο Απόλλων Καλυθιών εκμεταλλεύθηκε τους αδυναμίες του Κλεάνθη και επέστρεψε στις νίκες (3-2) με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης πολύ σηματική νίκη πέτυχε και ο Ποσειδών Καρπάθου στ’ Αφάντου με 1-0, που τον ανέβασε κι αυτόν στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

Στην αγωνιστική των «διπλών», συγκαταλέγεται και η νίκη της Κατταβιάς μέσα στο Βάτι,  που με γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε 1-0 τον τοπικό Διαγόρα, αφήνοντάς τον μόνο στον… πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Διγενής σημείωσε την πρώτη του νίκη και μάλιστα εκτός έδρας με 1-0 επί του Άρη,  ενώ την πρώτη του νίκη και τους πρώτους του βαθμούς κατέκτησε ο Ορφέας, επικρατώντας στους Αγίους Αποστόλους της ΑΕ Κω με 3-0. Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Κλεάνθης – Απόλλων Καλυθιών      2-3
ΑΕΡΑ – Ποσειδώ Καρπάθου            0-1
Ρόδος – Ηρακλής Μαριτσών            0-1
Διαγόρας Βατίου – Κατταβιά             0-1
Κλεόβουλος – ΔΙ.ΑΣ.                        1-0
Ορφέας – ΑΕ Κως                            3-0
Άρης – Διγενής                                 0-1

Επόμενη αγωνιστική (6η)
Διγενής – ΑΕ Κως
Απόλλων Καλυθιών – Ορφέας
Ποσειδών Καρπάθου – Άρης
Ηρακλής Μαριτσών – Κλεάνθης
ΔΙ.ΑΣ. – ΑΕΡΑ
Κατταβιά – Ρόδος
Κλεόβουλος – Διαγόρας Βατίου