Παρέμβαση του δήμου στο πάρκο του «Θέρμαι»

Παρέμβαση του δήμου στο πάρκο του «Θέρμαι»

Παρέμβαση του δήμου στο πάρκο του «Θέρμαι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5195 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του και η καθαίρεση των κατασκευών που υπήρχαν

Στον καθαρισμό και την καθαίρεση των μη νόμιμων κατασκευών του "Θέρμαι" προχωρούν από χθες το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Έτσι, αμέσως μετά τον καθαρισμό αυτό που ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες για την αξιοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", σκοπός από τη μεριά του Δήμου Ρόδου είναι να μετατραπεί ένα μέρος του σε έναν ανοιχτό πολυχώρο κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και το υπόλοιπο να παραμείνει ένας κοινόχρηστος χώρος, προσβάσιμος στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους επισκέπτες του.

Ακόμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα μικρής κλίμακας αναψυκτήριο προκειμένου να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.


Όπως έχει αναφέρει η "Ροδιακή" πριν από λίγους μήνες, το "Θέρμαι" αναμένεται να περάσει στα χέρια της ΔΕΡΜΑΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί από την εταιρεία του Δήμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η καθαίρεση πραγματοποιείται έπειτα από εισήγηση και μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί τι είναι νόμιμο και τι όχι στον χώρο του, και ήδη από εχθές το πρωί έχουν κατεδαφιστεί αρκετές αυθαίρετες κατασκευές που υπήρχαν.


Υπενθυμίζεται πως από το περασμένο φθινόπωρο είχε ήδη αποφασιστεί από τον Δήμο Ρόδου να πραγματοποιηθεί η έξωση του ιδιώτη που μίσθωνε το “Θέρμαι” από τον Νοέμβριο του 2007 και αφορούσε τον ακάλυπτο χώρο του δημοτικού πάρκου που βρίσκεται στις οδούς Δημοκρατίας και Αλεξάνδρου Διάκου, επιφάνειας 4.600 τ.μ. με υφιστάμενο κτίσμα επιφάνειας περίπου 170 τ.μ., προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το αρχικό μίσθωμα του ακινήτου ανέρχονταν στις 8.000 ευρώ μηνιαίως ωστόσο με τις αναπροσαρμογές έφτανε περίπου τις 10.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ η σύμβαση μίσθωσης έληγε κανονικά στο τέλος Νοεμβρίου 2019. Ωστόσο εξαιτίας των οφειλών της μισθώτριας εταιρείας που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούσαν τις 230.000 ευρώ, αποφασίστηκε η έξωσή της, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη