Οι τρεις… ευεργετικές παραδοχές της Ρόδου

Το «μέταλλο» μίας ομάδας δεν δοκιμάζεται στις επιτυχίες, αλλά στα άσχημα, στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να διαχειριστεί χωρίς αναταράξεις και προς όφελός της, ένα απροσδόκητο άσχημο αποτέλεσμα.

Αυτό είναι και το απόλυτο ζητούμενο για τη Ρόδο μετά την ήττα-σοκ από τον Ηρακλή Μαριτσών το περασμένο Σάββατο. Όπως δεν κέρδισαν το πρωτάθλημα με τη νίκη τους στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλυθιών την 4η αγωνιστική, έτσι και δεν το έχασαν τα «ελάφια» με το πρώτο άτυχο αποτέλεσμα της σεζόν και προφανώς, διαθέτουν τόσο την εμπειρία, όσο και την ποιότητα να το «διαβάσουν» με νηφαλιότητα και να προχωρήσουν σε τρεις… ευεργετικές παραδοχές.

 Οι πρώτες δύο είναι και οι σημαντικότερες. Αφ’ ενός, οφείλουν να μάθουν να «σκοτώνουν» τον αντίπαλό τους πριν ο τελευταίος αρχίσει να πιστεύει πως έχει τύχη και αφ’ ετέρου, να μη χάνουν το μυαλό τους όταν τα πράγματα «στραβώνουν».

Όσο για την τρίτη, πρέπει να καταλάβουν πως το φετινό πρωτάθλημα θα φέρει στο δρόμο τους κι άλλες ομάδες που θα αντιμετωπίσουν τη Ρόδο παθιασμένα και κλειστά, με στόχο να βρουν τη μία φάση που θα τους επιτρέψει να κάνουν τη ζημιά, είτε από μία αντεπίθεση, είτε από μία στημένη μπάλα.  

«Μας τιμώρησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Όταν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες σου, κατά κανόνα δέχεσαι», συμπέρανε ο προπονητής Σάκης Δέδες, ο οποίος αποδέχεται το αποτέλεσμα ως αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού, δεν παύει όμως να το θεωρεί ποδοσφαιρικά άδικο. Ο έμπειρος τεχνικός πιστεύει πως η ομάδα του πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της, παίζοντας για μεγάλο διάστημα σκεπτόμενα, τακτικά πειθαρχημένα και πιέζοντας διαρκώς με τον σωστό τρόπο.

 «Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να δουλέψουμε με ταπεινότητα και σεμνότητα για να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του φετινού μαραθώνιου. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που μας στηρίζει και να τα δώσουμε όλα, για να τον κάνουμε χαρούμενο», τόνισε μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του ο Σάκης Δέδες, ζητώντας από τους πάντες να διαγράψουν την ήττα από τον Ηρακλή και να αφοσιωθούν στο εκτός έδρας ματς με την Κατταβιά.

 Στις προπονήσεις συμμετέχουν από χθες οι Μιχάλης Μόσχος και Στέλιος Χατζηπέτρος, οι οποίοι έλειψαν από τον αγώνα του Σαββάτου καθώς δεν πρόλαβαν να ξεπεράσουν έγκαιρα τον τραυματισμό τους, συνεπώς εκτός δράσης παραμένει μόνο ο Αντώνης Ρίκκα.