Συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ θα γίνει σήμερα και στη Ρόδο

Συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ θα γίνει σήμερα και στη Ρόδο

Συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ θα γίνει σήμερα και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου από το ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου το ΚΚΕ σε δεκαεπτά πόλεις όπου είτε σχεδιάζεται, είτε λειτουργούν ήδη υποδομές και βάσεις του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, στα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται στο επίκεντρο τέτοιων σχεδιασμών, οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 7.00 το βράδυ και στη συνέχεια πορεία προς το άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου, του πρώτου νεκρού του αλβανικού μετώπου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και παιδί του λαϊκού κινήματος, κάτι που είναι άγνωστο, ιδιαίτερα στη νεολαία της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της τομεακής επιτροπής, Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται συνεχώς πλευρές της βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας στον επικίνδυνο για το λαό σχεδιασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Πλευρές που δείχνουν ότι ολόκληρη η χώρα γίνεται πλέον ένα απέραντο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Πρόκειται για σχεδιασμούς που υπηρετούν τους ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για την επικράτηση στην ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, την ανάσχεση βασικά από τις ΗΠΑ και την ΕΕ της επιρροής της Ρωσίας και της ενεργειακής εξάρτησης από αυτήν, των σχεδίων της Κίνας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, έχει αναδειχθεί στην κυριολεξία σε σημαιοφόρο προώθησης των σχεδίων τους στην περιοχή.

Η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, έχει την υπογραφή του κόμματός τους, της συγκυβέρνησής τους με τους ΑΝΕΛ. Συμφωνούν σε αυτή και τα άλλα αστικά κόμματα. Συναινούν όλοι μαζί στους «εθνικούς» όπως τους βαφτίζουν στόχους της γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας, της εξασφάλισης ηγετικού ρόλου στα Βαλκάνια, της μετατροπής της σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας, βασικά φυσικού αερίου και εμπορευμάτων…».

Είπε, στη συνέχεια, ότι, αυτές οι βάσεις, που είναι διεσπαρμένες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, έχοντας η καθεμιά την αποστολή της, στην ουσία αποτελούν ένα σύστημα ολοκληρωμένης διάταξης μάχης στην περιοχή. Ανάμεσα στις «προτάσεις Καμμένου» από τις ΗΠΑ, είναι και νέα βάση στην Κάρπαθο, την οποία ο ίδιος παρομοίασε με το ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ, από όπου εκτός από δορυφόρους εκτοξεύονται και βαλλιστικοί πύραυλοι.

Την ίδια στιγμή-συνέχισε-εδώ και αρκετό καιρό αναπαράγονται δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση στην Κάρπαθο συστοιχίας πυραύλων Patriot, τη μετατροπή του αεροδρομίου σε βάση για αεροσκάφη F22 και άλλα. «Η προσπάθεια του “πλασαρίσματος” στο λαό ως θετική εξέλιξη γίνεται με μια σειρά ψευδεπίγραφα επιχειρήματα», τονίζει το ΚΚΕ.

Έτσι, το ΚΚΕ καλεί το λαό να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί μπροστά στην προοπτική να γίνει ολόκληρη η Ελλάδα μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ. Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Γιαννόπουλος:

«Ο Ροδιακός λαός έχει τη δική του πείρα από το ρόλο αυτών των δυνάμεων στην περιοχή. Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν το 1976 στη Ρόδο, αντιμετωπίζοντας άγρια καταστολή, συλλήψεις, και δεν άφησαν να αποβιβαστούν οι ΝΑΤΟϊκοί στο νησί, αγανακτισμένοι από το ρόλο των Αμερικάνων στην πρόσφατη τότε εισβολή στην Κύπρο. Σε αυτή την πείρα είναι ανάγκη να ανατρέξουμε».

Όσο για τη διαμαρτυρία, κάνουν λόγο για μια κίνηση συμβολική καθώς πλησιάζει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και θέλουν και μ’ αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τον αγώνα του ελληνικού λαού στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για λευτεριά, ενάντια στον κατακτητή αλλά και για να είναι ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Κλείνοντας, το στέλεχος του ΚΚΕ, κ. Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα σ’ αυτούς που συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 1976, σ’ αυτές ενάντια στη Φωνή της Αμερικής, να μετάσχουν σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα ενάντια σ’ αυτό που πάει να γίνει στη χώρα μας και στην περιοχή μας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης