Δημήτρης Μαυροειδής: «Όλοι μπορούν  να νικήσουν παντού»

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις αγωνιστικές ένας Έλληνας παίρνει τον τίτλο του MVP.

Μετά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Κουζέλογλου του Λαυρίου και αυτήν την εβδομάδα ο Δημήτρης Μαυροειδής του Κολοσσού H Hotels.

Επιπλέον, φαίνεται πως οι ψηλοί …κυριαρχούν στις πρώτες τρεις στροφές της Betshop Basket League αφού και οι τρεις MVP είναι από 2.07μ. και πάνω!

Ο 33χρονος σέντερ στην πρώτη νίκη του Κολοσσού H Hotels τη φετινή σεζόν, επί της Κύμης στη Ρόδο στη δεύτερη παράταση, συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο ράνκινγκ, περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας της 3ης αγωνιστικής.

«Το βραβείο του MVP είναι τιμητικό και είναι μία ανταμοιβή για την απόδοσή μου, αλλά εμάς μας νοιάζει να κερδίζει η ομάδα» σχολίασε ο Μαυροειδής και τόνισε για το κίνητρό του να συνεχίζει την καριέρα του, στον Κολοσσό H Hotels: «Μου αρέσει το μπάσκετ και το ευχαριστιέμαι».

-Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξή σου σε MVP της 3ης αγωνιστικής της Betshop Basket League σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη του Κολοσσού H Hotels στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, στη δεύτερη παράταση, επί της Κύμης;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν η νίκη της ομάδας, που ήταν η πρώτη κι έτσι όπως ήρθε… Θέλαμε να κάνουμε μία καινούρια αρχή και θέλαμε πολύ τη νίκη στην έδρα μας. Είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα στην αρχή, αλλά σε εκείνο το ματς παίξαμε καλά και αξίζαμε τη νίκη. Το βραβείο του MVP είναι τιμητικό και είναι μία ανταμοιβή για την απόδοσή μου, αλλά εμάς μας νοιάζει να κερδίζει η ομάδα».

-Με ποιο κίνητρο αποδέχθηκες στα 33 χρόνια σου την πρόταση του Κολοσσού H Hotels για να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Ρόδο;

«Το κίνητρό μου γενικά είναι το μπάσκετ. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ. Αυτό είναι το καθαρό κίνητρό μου, ούτε το οικονομικό, ούτε και να… φαίνομαι κάπου. Μου αρέσει το μπάσκετ και το ευχαριστιέμαι. Στον Κολοσσό πήγα γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι με θέλουν πολύ, τόσο ο κύριος Χατζηλαζάρου, όσο και ο κύριος Κουγιός. Με ήθελαν πολύ, το εκτίμησα αυτό κι έτσι αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Κολοσσό. Όμως, το κίνητρό μου είναι να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι».

-Ποια είναι η άποψή σου για την ποιότητα και τον ανταγωνισμό της Betshop Basket League και τι μπορεί να καταφέρει ο Κολοσσός H Hotels τη φετινή σεζόν;

«Φέτος είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Οι ομάδες έχουν ανεβάσει τα μπάτζετ τους και έχουν φέρει πολύ καλούς ξένους. Έτσι, είναι μικρές οι διαφορές πια. Αν εξαιρέσουμε τις πέντε-έξι πρώτες ομάδες, όλες μπορούν να νικήσουν παντού και μπορούν ακόμη να νικήσουν και τις μεγάλες ομάδες. Σίγουρα θα υπάρξουν εκπλήξεις φέτος.

Από ‘κει και πέρα, ο Κολοσσός είναι μία σταθερή ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να μπούμε στα playoffs. Είναι ένας στόχος και από ‘κει και πέρα βλέπουμε».