Στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου τα σοβαρότερα λάθη των διαιτητών

Το παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου ανάμεσα στη Ρόδο και τον Ηρακλή Μαριτσών είναι το μοναδικό από αυτά του περασμένου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου που μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Διαιτησίας και λογικά, θα κοστίσει στον διαιτητή Λάζαρο Δουλγέρη και στον δεύτερο βοηθό του Κώστα Μπέκα, μία αγωνιστική υποχρεωτικής ξεκούρασης.

 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παραπομπή των δύο στη διάθεση της Ε.Ε. έγινε από τον ίδιο τον υπεύθυνο ορισμών και παρατηρητή διαιτησίας στον αγώνα του προηγούμενου Σαββάτου, Βαγγέλη Κατσιδώνη, ο οποίος είδε διπλό σοβαρό λάθος στο 48’.

Αρχικά, ο διαιτητής δεν καταλόγισε εξόφθαλμο φάουλ υπέρ της Ρόδου σε εξαιρετικό σημείο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια της φάσης, δεν «σφύριξε» (ευθύνη είχε και ο βοηθός) σε τράβηγμα φανέλας επιθετικού του Ηρακλή, που έφευγε σε πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση, από αμυντικό της Ρόδου, ο οποίος έπρεπε να δει για την παράβαση την κόκκινη κάρτα.

Οι υπόλοιποι παρατηρητές δεν είχαν ουσιαστικά παράπονα και χαρακτήρισαν την απόδοση τόσο των διαιτητών, όσο και των βοηθών, ως ικανοποιητική.

Σημειώνεται, πως οι δοκιμασίες φυσικής κατάστασης για όσους διαιτητές δεν έτρεξαν τον Σεπτέμβριο προγραμματίστηκαν για την επόμενη Τετάρτη στο ενωσιακό γήπεδο στο Καρακόνερο. Η ώρα της έναρξής τους θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.