M. Κόνσολας: «Να ενισχυθεί με προσωπικό αλλά και με περιπολικό ασφαλείας η Αστυνομία στην Κάλυμνο»

M. Κόνσολας: «Να ενισχυθεί με προσωπικό αλλά και με περιπολικό ασφαλείας η Αστυνομία στην Κάλυμνο»

M. Κόνσολας: «Να ενισχυθεί με προσωπικό αλλά και με περιπολικό ασφαλείας η Αστυνομία στην Κάλυμνο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 94 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύει την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος στην Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι από τις εικοσιπέντε (25) οργανικές θέσεις που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή υπηρετούν δεκαεννέα (19) αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας (1) αστυνομικός έχει μετακινηθεί στο Α.Τ. Κω και μία (1) αστυνομικός λείπει με άδεια για εννιά μήνες.

Τονίζει, επίσης, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο μετά τη λήξη της διαδικασίας αποσπάσεων αστυνομικών.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι στην Κάλυμνο, ουσιαστικά, υπάρχουν δεκαεπτά (17) αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι περιπολίες και οι βάρδιες από το υπάρχον προσωπικό, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών, οικοδομικών παραβάσεων, διατάραξη καταστημάτων και τροχαίων παραβάσεων.

Άμεση συνέπεια της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου είναι να μη μπορούν να καλυφθούν ρεπό αλλά και άδειες.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο να διατεθεί περιπολικό ασφαλείας για τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος στην Κάλυμνο αφού το υφιστάμενο όχημα, λόγω παλαιότητας, χρήζει διαρκών επισκευών και είναι εκτός λειτουργίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κυρία Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα υποστελέχωσης αλλά και έλλειψης περιπολικού ασφαλείας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου»

Κυρία Υπουργέ,

Το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στις νησιωτικές περιοχές, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν απαιτούν τη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων των νησιών με το αναγκαίο προσωπικό.

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης με άμεση αντανάκλαση στη λειτουργία του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου οι οργανικές θέσεις είναι εικοσιπέντε (25), ενώ υπηρετούν δεκαεννιά (19) αστυνομικοί. Από τους δεκαεννιά (19), ένας (1) αστυνομικός έχει μετακινηθεί στο Α.Τ. Κω και μία (1) αστυνομικός λείπει με άδεια για εννιά μήνες.

Ουσιαστικά, υπάρχουν δεκαεπτά (17) αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι περιπολίες και οι βάρδιες από το υπάρχον προσωπικό, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών, οικοδομικών παραβάσεων, διατάραξη καταστημάτων και τροχαίων παραβάσεων.

Οι αστυνομικοί αυτοί, έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και δίνουν ένα καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που υπάρχουν στο νησί.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν αφήνει περιθώρια για κάλυψη των ρεπό και των αδειών, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται μετά τη λήξη της διαδικασίας αποσπάσεων αστυνομικών.

Παράλληλα, όμως, το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, αντιμετωπίζει και την έλλειψη περιπολικού ασφαλείας, αφού το υφιστάμενο όχημα, λόγω παλαιότητας, χρήζει διαρκών επισκευών και είναι εκτός λειτουργίας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και τι προτίθεται να πράξει για την ενίσχυσή του με προσωπικό.

2. Εάν προτίθεται να διαθέσει καινούργιο περιπολικό ασφαλείας για να καλυφθούν οι ανάγκες της αστυνόμευσης και της δημόσιας τάξης στην Κάλυμνο.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa