Ευθύνες θα καταλογιστούν για το κτίριο του ΙΚΑ Ρόδου;

Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια πλήρους αδράνειας, αυτό που αποκαλούμε ελληνικό κράτος, αποφάσισε να αναθέσει μελέτες σε ειδικούς, για να δουν τι μπορεί να γίνει (αν γίνεται) με την αξιοποίηση (;) του εγκαταλελειμμένου κτιριακού συγκροτήματος του ΙΚΑ, σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της πόλης μας. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην καταλήξει στα χέρια πολυεθνικής, που θα δώσει τη χαριστική βολή στα γύρω καταστήματα κι επιχειρήσεις.

Επειδή όλα αυτά, με διάφορες παραλλαγές,  τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε ξανακούσει τα έχουμε ξαναδιαβάσει, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, να μας εξηγήσει μια αρμόδια αρχή, όποια κι αν είναι αυτή, αν θα υπάρξει και ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ, σε εκείνους που τόσα χρόνια, ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία με πολλά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, καθυστερώντας, κωλυσιεργώντας  ή αδυνατώντας, από ανικανότητα ή και σκοπιμότητα, να δρομολογήσουν άμεση λύση στέγασης του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα του νησιού μας. 

Ενός φορέα που χρυσοπλήρωσαν και χρυσοπληρώνουν οι κάτοικοι του νησιού μας (επιχειρηματίες, εργοδότες και εργαζόμενοι) κατατάσσοντας έτσι το υποκατάστημα της Ρόδου, ανάμεσα στα πέντε πρώτα ασφαλιστικά υποκαταστήματα όλης της χώρας.

Με λίγα λόγια, περιμένουμε να δούμε εκτός από μελέτες, μελετούλες και υποσχέσεις αόριστες, συγκεκριμένες ενέργειες, σε βάρος εκείνων που επί τόσα χρόνια δεν έκαναν το καθήκον τους και καταχρέωσαν τα δημόσια ταμεία (όλους εμάς δηλαδή) με εκατομμύρια. Αυτούς κι αυτές τις νοοτροπίες πληρώνουμε μέχρι σήμερα, δυστυχώς. Κι όπως όλα δείχνουν, θα τους πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα..!

Μιχ. Μ.