Μεθαύριο το Kos City Run

Ο μεγάλος αγώνας δρόμου «Kos City Run 2018» που αποτελεί θεσμό για το νησί της Κω, θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο όπου αναμένεται να υπάρχουν συμμετοχές και από τη Ρόδο.

Τον συνδιοργανώνουν ο Φιλίνος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και  πραγματοποιείται κάθε χρόνο επί της δημοσίας οδού του νησιού, ενώ για 14 χρόνια, ονομαζόταν Φιλίνειος Δρόμος. Παρά την επιτυχία του, από το 2015 η διαδρομή και η ονομασία άλλαξε σε «Kos City Run».

Περιλαμβάνει δύο αγώνες δρόμου: έναν 10χλμ, έναν 20χλμ και έναν αγώνα παιδικό 1000 μέτρων.

Ενδεικτικό της ανταπόκρισης στον αγώνα αποτελούν οι συμμετοχές του 2017 αφού στάθηκαν στην εκκίνηση πάνω από 150 αθλητές και 200 παιδιά.

Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας με ώρα εκκίνησης στις 16.00 και χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του αγώνα τη μιάμιση ώρα.

Μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες - Ελληνίδες και αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Ο Αγώνας έχει όριο 300 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου θα κλείσουν και οι εγγραφές. Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη αν έχει γίνει η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα απονείμει τα παρακάτω έπαθλα:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο και δίπλωμα.