Καθαρισμός ρεμάτων  στη Ρόδο και  στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου

Προχωρούν από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου πλην του νησιού της Ρόδου, για το οποίο είχε παρθεί απόφαση στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του οργάνου που έγινε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, συζητήθηκαν συγκεκριμένα οι καθαρισμοί των ρεμάτων και για τα υπόλοιπα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, δηλαδή για Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Μεγίστη και για τα νησιά των περιφερειακών ενοτήτων Καλύμνου, Κω και Καρπάθου. Σημειώνεται ότι τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η περιφέρεια θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον καθαρισμό των ρεμάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Επίσης η επιτροπή ενέκρινε χτες την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και για τα επίσης μεγάλης σημασίας έργα που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό στο νησί της Κω καθώς και τις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου στη Ρόδο και στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Αυτά αφορούσαν συγκεκριμένα, την επαναδιαγράμμιση του οδοστρώματος στο εθνικό οδικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού της Ρόδου, την επέκταση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού της Κω, καθώς και την επαναδιαγράμμιση του οδοστρώματος στα νησιά Αστυπάλαια, Πάτμο, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Κάσο, Χάλκη, Λέρο και Κάρπαθο.