Τα... συστατικά της διατροφικής επιτυχίας για τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου

H νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και το 3ο ΓΕΛ (Καπνοβιομηχανία) στο πλαίσιο της αγωγής υγείας και πρόληψης υλοποιεί όπως κάθε χρόνο δράσεις προκειμένου να διαμορφώσει στάσεις και συμπεριφορές προς όφελος της σωματικής και πνευματικής υγείας των παιδιών.

 Κάθε παιδί μπαίνει στο δικό του προγραμματισμό με τη νέα σχολική χρονιά. Έναν προγραμματισμό με αρκετές ανάγκες, σωματικές και πνευματικές, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν με μια σωστή διατροφή.

Η διατροφή αποτελεί το βασικότερο παράγοντα επίτευξης καλής εγκεφαλικής και σωματικής λειτουργίας, ιδιαίτερα για τους εφήβου, καθώς η τροφοδότηση του οργανισμού ανά πάσα στιγμή με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας νέος είναι ζωτικής σημασίας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επισκέφθηκε το σχολείο, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του 3ο ΓΕΛ Ρόδου, ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Εμμανουήλ Μοράρης και ενημέρωσε αλλά και συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της σωστής διατροφής, αλλά και ειδικότερα για τη βαρύτητα κάθε γεύματος.

Συζητήθηκαν και συχνά λάθη των γονέων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διατροφή του παιδιού. Επειδή όμως τα παιδιά δρουν μιμητικά, πολλές φορές λάθη στη διατροφή των γονιών μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο παιδί.

Τέτοια συχνά λάθη είναι η απουσία πρωινού και εξηγείται από το γεγονός ότι  δεν μπορεί ένας γονιός να προσπαθεί να πείσει το παιδί του να τρώει πρωινό όταν ο ίδιος δεν το κάνει. Επίσης, η μειωμένη κατανάλωση οσπρίων και λαχανικών χαρακτηρίζει το διαιτολόγιο πολλών παιδιών.

Με αυτά τα δεδομένα η διεύθυνση του 3 Λυκείου Ρόδου μεριμνά, στο μέτρο του δυνατού, να ερεθίσει τα διατροφολογικά αντανακλαστικά των μαθητών και μαθητριών μέσω ενημερώσεων, αλλά και με την διακριτικό έλεγχο του σχολικού κυλικείου.