Ετοιμάζεται η ομάδα της Ρόδου για τον τελικό του Run Greece

Τις επόμενες μέρες αναμένεται ν’ ανακοινωθούν επισήμως τα ονόματα των αθλητών-αθλητριών με συμμετοχή στον τελικό 3χλμ. του Run Greece την Κυριακή 11 Νοεμβρίου σε κομμάτι της διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. Τα «εισιτήρια» αφορούν τους δρομείς με συμμετοχή στα 5χλμ. και του αγώνα στη Ρόδο με καλύτερη επίδοση στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αν σε μια από τις ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα των 5 χλμ. δεν υπάρχει αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή που να καλύπτει τις προϋποθέσεις παρουσίας στον τελικό, τότε ο προκρινόμενος-μενη θα συμπληρώνεται από την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία του αγώνα των 10 χλμ. και αν δεν υπάρχει και εκεί, από την αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ή 10χλμ (εφόσον υπάρχει), κατά σειρά ηλικίας (από τη μεγαλύτερη ηλικία προς τη μικρότερη της κατηγορίας) και εναλλάξ από τα 5 χλμ και 10χλμ, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Το συντονισμό των ομάδων ανά Περιφέρεια, τις δηλώσεις συμμετοχής, τις σχετικές διαδικασίες, όλα όσα αφορούν τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή, καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με τη λειτουργία των ομάδων στον Τελικό Αγώνα Run Greece, έχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε Περιφέρειας.

Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο δεν έχει δικαίωμα να δηλωθεί και να συμμετέχει εάν δεν έχει προκριθεί σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Έτσι, θα διεξαχθεί ένας αγώνας 3χλμ που θα συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών και Γυναικών χωρίς ηλικιακές κατηγορίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναίκες).

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι 70 βαθμοί, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων (70 Άνδρες και 70 Γυναίκες). Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Επίσης θα δοθούν χρηματικά έπαθλα μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, Wind Hellas, στις νικήτριες ομάδες της Ομαδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών, που με απόφασή τους θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται.

Ο ΣΕΓΑΣ με την αρωγή του Χορηγού του Αγώνα Δρόμου 3χλμ, της ERGO Ασφαλιστικής, θα φροντίσει για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή (full board) των δρομέων που θα συμμετάσχουν, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά έξοδα.  Κάθε ομάδα θα αποτελείται το ανώτερο από 10 άνδρες και 10 Γυναίκες και 1 συνοδό-συντονιστή.