Παρουσιάστηκε στη Ρόδο το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Σε μια ξεχωριστά ατμοσφαιρική βραδιά, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ. παρουσίασε το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου, μεταφράστριας και συγγραφέως Μανίνας Ζουμπουλάκη «Άκουσέ με» στο χώρο του Rock ‘n Roll Diner στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος και στέλεχος του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.  Μαρία Σπανού, η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Όλγα Μαλέα και η ίδια η συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Σουσάνα Καρδούλια.

Το «Άκουσέ με» αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας, με πρώτο μέρος το «Κάτι μου Κρύβεις». Φόντο και στα δύο βιβλία η σύγχρονη Αθήνα, μια πόλη όμορφη αλλά και σκληρή, με τους καθημερινούς ανθρώπους της να διασταυρώνονται, να ερωτεύονται, να συγκρούονται προσπαθώντας να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τις αξίες τους, την ανθρωπιά που διέρχεται και τη μεγαλύτερη κρίση.
 


Η συζήτηση ανάμεσα στην Όλγα Μαλέα και τη Μανίνα Ζουμπουλάκη ανέδειξε τους προβληματισμούς και την ανάγκη έκφρασής τους εκ μέρους της συγγραφέως απέναντι σε μεγάλα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα με τα οποία όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι, ενώ η συμμετοχή και οι ερωτήσεις του κοινού στάθηκαν αφορμή για να μοιραστούν οι δυο γυναίκες δημιουργοί σκέψεις και εμπειρίες σχετικά με τη διαδικασία της γραφής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας γενικότερα.

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Όλγα Μαλέα συμμετέχουν στα εργαστήρια και masterclasses που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες (21-28 Οκτωβρίου) το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων σκηνοθετών και σεναριογράφων διεθνούς εμβέλειας.

Στη βιβλιοπαρουσίαση ο Δήμος Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. εκπροσωπήθηκαν από το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Βασίλη Καϋμενάκη, ενώ παρευρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Παναή.