Η Ρόδος για τη Ζωή πραγματοποιείται στις 4 Νοεμβρίου

Η Ρόδος για τη Ζωή πραγματοποιείται στις 4 Νοεμβρίου

Η Ρόδος για τη Ζωή πραγματοποιείται στις 4 Νοεμβρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 678 ΦΟΡΕΣ

Λίγες μόνο μέρες μετράμε για την εκδήλωση "Η Ρόδος για τη ζωή" που πραγματοποιείται φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση, στην οποία κάθε χρόνο η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία, φέτος ανεβάζει και άλλο τον πήχη, με στόχο την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, με εκκίνηση όπως κάθε χρόνο την πλατεία δημαρχείου, ενώ το χρώμα της φετινής μπλούζας θα είναι το μπλε.

Όπως κάθε χρόνο, η... μαγική αυτή γιορτή που πραγματοποιείται "κατακλύζοντας" τους δρόμους του κέντρου της πόλης και της Τάφρου από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, αλλά και τους εθελοντές που αναμένεται και φέτος να ξεπεράσουν τους 100, βοηθώντας ο καθένας απο το πόστο του στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε απο την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Η Ρόδος για τη Ζωή" αναφέρει συγκεκριμένα:

"Πιστοί στη δέσμευσή μας και την υπόσχεση που δώσαμε την προηγούμενη χρονιά στη διοίκηση και στο επιστημονικό προσωπικό του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου μας, συνεχίζουμε και εφέτος την αναβάθμισή του με την αγορά τριών νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Με την εφετινή προσπάθεια και αγώνα όλων μας για το σκοπό αυτό και με τα ήδη αποκτηθέντα τρία μηχανήματα από την προηγούμενη χρονιά, το Παθολογοανατομικό εργαστήριο από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού θα είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια στον αγώνα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με αποτέλεσμα την εφαρμογή της κατάλληλης και ενδεικνυόμενης θεραπείας βάσει των εργαστηριακών ευρημάτων των εξετάσεων βιοψίας των ιστών.

Εφέτος λοιπόν, μετά από πρόταση του επιστημονικού προσωπικού του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου και της διοίκησης του ΓΝΡ, η ΑΜΚΕ «η Ρόδος για τη Ζωή» αποφάσισε την αγορά των παρακάτω μηχανημάτων:

1) Μηχάνημα λήψης ταχείων βιοψιών-Κρυοτόμος

Ένα από τα πιο βασικά και πολύτιμα μηχανήματα. Εάν γίνεται χειρουργείο και ο γιατρός δει στον ασθενή κάτι ύποπτο, το αφαιρεί και ο παθολογοανατόμος εκτελεί άμεσα ταχεία βιοψία ενώ ο ασθενής είναι ακόμα στο χειρουργείο και έτσι μπορεί να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κακοήθεια εντός λίγης ώρας.

2) Μηχάνημα ιστοχημικών χρώσεων

Ένα βασικό μηχάνημα καθώς εκεί βάφονται οι ιστοί με διάφορες ιστοχημικές χρώσεις έτσι ώστε να εξεταστούν από τον παθολογοανατόμο στο μικροσκόπιο.

3) Αυτόματος μικροτόμος

Το μηχάνημα στο οποίο κόβονται τα δείγματα έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε πλακίδια για να βαφτούν και να εξεταστούν στο μικροσκόπιο. Επιπλέον, οι ανάγκες και ο φόρτος εργασίας του εργαστηρίου καθιστούν απαραίτητη την αγορά ενός μικροτόμου με αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 41.292 ευρώ".

Η Ρόδος για τη Ζωή

4 Νοεμβρίου

Ώρα 11

Πλατεία Δημαρχείου

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»