Σεμινάριο στη Ρόδο για την καινοτομία και την ανάπτυξη στον τουριστικό κλάδο

Ο Δήμος Ρόδου, ο ΠΡΟΤΟΥΡ και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου διοργανώνουν ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό δωρεάν σεμινάριο για την καινοτομία και την ανάπτυξη στον ξενοδοχειακό κλάδο, στις 30 Οκτωβρίου 2018 ώρα 19.00 στην αίθουσα Γ. Καραγιάννη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Το Sales Seminar συνδιοργανώνεται από τις εταιρείες Aqua Vista Hotels, WebHotelier, Marinet, DNA Travel και Rest@rt, με σκοπό να μοιραστούν γνώση και εμπειρία με ξενοδόχους και Δ/ντές ξενοδοχείων που ψάχνουν νέους δυναμικούς τρόπους για αύξηση του κέρδους.

Η Aqua Vista Hotels, πρωτοπόρος στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων, η WebHotelier, που εξειδικεύεται σε τεχνολογικά συστήματα που αφορούν τον τουρισμό, η Marinet που ασχολείται με την online παρουσία ενός ξενοδοχείου, η καινοτόμα εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt Contemporary Art Platform που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό και το DNA Travel που ειδικεύεται στις βιωματικές περιηγήσεις συνεργάζονται και οργανώνουν μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, στα οποία θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες την πείρα, την εξειδίκευση και την έμπνευσή τους.

* Εκ μέρους της Aqua Vista Hotels, η κυρία Σοφία Ματζουράνη Business Development Manager θα προσφέρει σε ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη σημασία της δημιουργίας ενός brand το οποίο θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και θα εκτοξεύσει τα κέρδη παρουσιάζοντας επιτυχημένα case studies του Ομίλου.

Θέμα ομιλίας:

Η εύστοχη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος, η σωστή τοποθέτησή του στην αγορά και η σχέση αυτού με την αύξηση του Hotel Revenue. Η σωστή δικτύωση σε επίπεδο πωλήσεων και η αποτελεσματική διαχείριση των κρατήσεων μέσα από case studies πραγματικών project του ομίλου.

* Ο κύριος Βίκτωρας Μάτσας Founder & C.E.O. της WebHotelier θα μιλήσει για τις νέες τεχνολογίες για απευθείας online κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Θέμα ομιλίας:

Νέες τεχνολογίες λογισμικών και online συστημάτων και η θετική επίδρασή τους στην υγιή και κερδοφόρα ανάπτυξη των ξενοδοχειακών μονάδων.

* Ο κύριος Αλέξανδρος Δαμίγος Founder & C.E.O.εκπροσωπώντας τη Marinet θα αναλύσει τα εργαλεία Orange Cloud PMS, Hotelier CMS & RateParity.com για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων.

Θέμα ομιλίας:

Η καθοριστικός ρόλος online εργαλείων όπως, Orange Cloud PMS, Hotelier CMS & Rate Parity.com, στην ανάπτυξη των direct κρατήσεων.

* Η κυρία Κέλλυ Αθανασιάδου Managing Director από την #Rest@rt Contemporary Art Platform - τον μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο φορέα παραγωγής πολιτιστικών θεαμάτων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού Τουρισμού και ΕΟΤ- θα αναπτύξει τον ρόλο του Πολιτιστικού Τουρισμού σαν ένα

αποτελεσματικό εργαλείο, ώστε μια μονάδα να κερδίσει τον ανταγωνισμό και επίσης να μεγιστοποιήσει το guest experience του πελάτη της. Θέμα ομιλίας: Ο ρόλος του πολιτισμού στο marketing plan των ξενοδοχείων και η σχέση του με την αύξηση κρατήσεων και revenue. Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό μέσω την ανάπτυξης του Πολιτιστικού Τουρισμού.

* Τέλος, ο κύριος Ιάκωβος Σαχάς Founder & C.E.O.του DNA Travel θα μοιραστεί την εμπειρία του σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποκτά ένα ξενοδοχείο προσφέροντας στους επισκέπτες του εναλλακτικές βιωματικές εμπειρίες που παρουσιάζουν την τοπική κουλτούρα. Θέμα ομιλίας:

Ο ρόλος της παροχής εναλλακτικών βιωματικών εμπειριών στους επισκέπτες και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue. Τα πλεονεκτήματα που αποκτά το ξενοδοχείο ενισχύοντας το Guest Experience προβάλλοντας ήθη, έθιμα και καθημερινές συνήθειες του τόπου του.