Η παρουσίαση του βιβλίου «Ουδέν ανθρώπου δεινότερον»

Ένα ταξίδι στην ποίηση, ένα ταξίδι στη ζωή, ένα ταξίδι στην Κάρπαθο έζησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στον υποβλητικό και επιβλητικό χώρο στο Κάστρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, στο Κατάλυμα Ισπανίας, το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Φραγκίσκης Σταυράκη «Ουδέν ανθρώπου δεινότερον» και την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Το Ταξίδι στην Κάρπαθο» με τον ηθοποιό Σταύρο Ζαλμά.

Την παρουσίαση έκανε η Αρχαιολόγος κ. Ελένη Παπαβασιλείου. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μάνια Μιχαηλίδου προλόγισε την εκδήλωση. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικήτας Πολεμικός ήταν ο συντονιστής της βραδιάς.
Σε ανακοίνωσή της η κ. Φραγκίσκη Σταυράκη αναφέρει:
«Πολυπληθές το ακροατήριο και ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη της Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, π. Μιχαήλ Κρητικού και ο Υπεύθυνος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστος  Διακογεωργίου. Πανεπιστημιακοί, Αρχαιολόγοι, πρώην Πρόεδροι του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, συμπατριώτες μου Καρπάθιοι, Ροδίτες και φίλοι με τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερη τιμή μου ήταν η παρουσία του αγαπημένου μου  Καθηγητή και πρώτου μου Φιλολόγου, κ. Κωνσταντίνου Μηνά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ευχαριστώ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για τη διοργάνωση και την ευγενική παραχώρηση του υπέροχου χώρου και τις εκδόσεις ΙΩΛΚΌΣ για τη συνδιοργάνωση. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν και όσους ήταν κοντά μας αυτή την όμορφη βραδιά με το πλεόνασμα «εκλεκτής συγκίνησης».