Νίκος Χατζηνικόλας:  Ο... φτερωτός γιατρός της Ρόδου

Αν κάποιος επιχειρούσε να περιγράψει με τρεις λέξεις τον συμπατριώτη μας, Νίκο Χατζηνικόλα, είτε ως επιστήμονα, είτε ως διοργανωτή αγώνων (Ocean Lava Rhodes 2018) θα ήταν ως εξής: «Ένας μοναδικός Άνθρωπος».

Μοναδικός σε όλα του, με περισσή αγάπη για τη Ρόδο μας, για τους ανθρώπους της. Μοναδικός και για τις ευαισθησίες του και τις παρεμβάσεις του σε διάφορα θέματα.

Με την βοήθεια της συντρόφου του, Καίτης, η οποία τον στηρίζει σε κάθε του βήμα και σε κάθε του δραστηριότητα. Και βέβαια, μοναδικός να λέει και τα πράγματα με τα όνομά τους, χωρίς περιστροφές, κληρονομιά που απέκτησε από τον αείμνηστο πατέρα του Μιχάλη.

Κι η οκτασέλιδη επιστολή του, μετά το  πέρας των αγώνων που περνάει «γενεές δεκατέσσερις» όλους όσους απαξίωσαν την πρόσφατη αθλητική διοργάνωση, μέρος του χαρακτήρα του είναι. Κι όσοι δεν την διάβασαν, αξίζει να την διαβάσουν σήμερα που φιλοξενείται στις αθλητικές μας σελίδες. Κι επειδή τον γνωρίζουμε προσωπικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι και λίγα τους... έσυρε!

Σε κάθε περίπτωση,  συμπέρασμα, για όσους έχουν γνωρίσει είτε ως άνθρωπο, είτε ως επιστήμονα -  γιατρό, είτε ως  οικογενειάρχη, είτε ως διοργανωτή σπουδαίων αγώνων, είναι ένα και μοναδικό: «Αν είχαμε ακόμα καμιά... δεκαριά συμπατριώτες μας, σαν τον συγκεκριμένο, τότε σε αυτό το νησί όλα θα ήταν εντελώς διαφορετικά».

Μιχ.Μ.