Βιωματικά σεμινάρια στη Ρόδο από το Κέντρο «Δίοδος»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος» οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κάτω από τη θεματική ομπρέλα “Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας”.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να υλοποιηθούν δύο βιωματικά σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς.  

Πιο συγκεκριμένα:
Α) «Εργαλεία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε ομάδες». 
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση και η αξιοποίηση των προσωπικών πηγών και αποθεμάτων ως «εργαλείων» οραματισμού δημιουργικού έργου.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε τρεις δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με έναρξη το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00-13.00 στο χώρο της “Διόδου” (Ερυθρού Σταυρού 37). Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί στους συμμετέχοντες έντυπο υλικό – εργαλείο σχεδιασμού. 

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα ξεπερνά τα 20 άτομα. Για το λόγο αυτό οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες με καταληκτική ημερομηνία την 1η Νοεμβρίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 22410-77205 ή στο mail: diod187@otenet.gr . Υπεύθυνη υλοποίησης του σεμιναρίου είναι η Σωτηρία Κρητικού, Κοινωνικός Λειτουργός -Στέλεχος Πρόληψης.

B) “Περπατώντας πάνω στις γέφυρες που χτίζουμε”
Στόχος του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση των εκφραστικών μέσων, η εφαρμογή των οποίων θα δώσει χώρο στα μέλη να αποτυπώσουν σκέψεις και συναισθήματα σε μια προσπάθεια διερεύνησης του διαλογικού τους  εαυτού, τη σύνδεση με το μέσα και το γύρω μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε ανθρώπους που δουλεύουν με ομάδες, αλλά και σε καθένα που επιθυμεί να διερευνήσει τον τρόπο που συνδεόμαστε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 18.30-21.00 με διάρκεια 3 συναντήσεων ανά εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο).

Η 2η συνάντηση (13/11) θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εικαστικό Μαλτέζου Βαρβάρα και η 3η συνάντηση (20/11) με την Πάσσαρο Μαρία στην αφήγηση παραμυθιού.

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα ξεπερνά τα 20 άτομα. Για το λόγο αυτό οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 22410-77205 ή στο mail: diod187@otenet.gr.Υπεύθυνη υλοποίησης του σεμιναρίου είναι η Φτάκα Μαρία, Ψυχολόγος-Στέλεχος Πρόληψης.