Νέα εποχή Ρουτζιέρη στο Διαγόρα

Ο Πέτρος Ρουτζιέρης είναι από χθες το μεσημέρι ο νέος τεχνικός της ομάδας του Διαγόρα. Η Διοίκηση του συλλόγου, έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Παντέλη, ο οποίος επέμεινε σε αυτήν, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε.

Ο Πέτρος Ρουτζιέρης έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν στον πάγκο του Διαγόρα, είναι γνώστης των πραγμάτων και της κατάστασης στο σύλλογο αλλά και στο ποδόσφαιρο, ενώ έχει αγωνισθεί σαν ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, σε μεγάλες Κατηγορίες. Στον «γηραιό» της πόλης μας, στη Χαλκηδώνα, την Προοδευτική και τον Αθηναϊκό, ενώ σαν προπονητής θήτευσε πλην του πάγκου του «γηραιού» και σε αυτόν του ΑΕΡΑ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Διοίκηση της ομάδας για τον σκοπό αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ανακοινώνει ότι έγινε αποδεκτή, η παραίτηση του προπονητή της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Νίκου Παντέλη. Τον ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.

Προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Ρουτζιέρης, μέχρι σήμερα τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Βοηθός του θα είναι ο κ. Νίκος Μαντικός».

Αποχαιρέτησε ο Νίκος Παντέλης
Στο μεταξύ ο Νίκος Παντέλης είχε μια συνάντηση χθες το μεσημέρι με τη Διοίκηση της ομάδας, που έκανε μια προσπάθεια, να τον μεταπείσει να παραμείνει στον πάγκο του Διαγόρα. Εκείνος όμως ήταν ξεκάθαρο –όπως φαίνεται και στις δηλώσεις που έκανε-πώς είχε πάρει την απόφαση του.  Αποχαιρέτησε τους παίκτες του, προσπαθώντας να τους τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία, λέγοντας τους πως «δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα».

Την αποθεραπεία στους παίκτες μετά το ισόπαλο 1-1 της Πέμπτης πραγματοποίησε χθες ο Νίκος Μαντικός.

Ο Νίκος Παντέλης αναφερόμενος στην αποχώρηση του ηταν σαφής για μια ακόμα φορά:

«Πρώτα απ όλα για μένα ένας προπονητής πρέπει να έχει την ευθυξία να παραιτείται από μια ομάδα, όταν αυτή χρειάζεται να αλλάξει κάτι ή κάτι δεν πάει καλά. Αυτό έκανα κι εγώ. Ανέλαβα την ευθύνη για τα τελευταία αποτελέσματα και έθεσα την παραίτηση μου στη διάθεση της Διοίκησης.

Δεν σας κρύβω πως πολλοί προσπάθησαν να με μεταπείσουν αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου και παρακάλεσα τη Διοίκηση να φύγω εγώ αντί να φύγουν κάποιοι παίκτες, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Πέραν αυτού, πρέπει να σας πω πως άπαντες μου έχουν φερθεί άψογα και θέλησα με την απόφαση μου αυτή, να διευκολύνω το έργο τους. Έπρεπε κάτι να αλλάξει και προτίμησα να φύγω εγώ.  Φεύγοντας θέλω να ευχαριστήσω

-Όλη τη Διοίκηση του συλλόγου για την συνεργασία που είχαμε
-Τον Κώστα Χρυσοχοϊδη για τη μεγάλη βοήθειά του
-Τον κ. Μαίο Καμπουράκη για τη συνεργασία μας

-Όλους τους συνεργάτες μου (Τον Νίκο Μαντικό, τον τεχνικό διευθυντή, γιατρούς, φυσιοθεραπευτή, φροντιστή ) στα αποδυτήρια και τους παίκτες για το έργο που επιτελέσαμε όλο αυτό τον καιρό. Φεύγοντας τους είπα πως θα ήθελα στο τέλος του… μαραθωνίου, να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν την άνοδο, καθώς δεν έχει χαθεί τίποτα. Εύχομαι καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στον Διαγόρα».