Οι «Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2018» θα παρουσιαστούν στις 10 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 8.00 μ.μ., οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ” παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2018» που έγραψαν η Μαρία Αϊβάζη Ζάγορα, η Ραφαέλικα Γεωργαλλή, ο Νίκος Διονυσάτος, η Μίκα Ζάγορα, η Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη, ο Χασάν Καϊλή, η Σέβα Μαργαρίτη-Κατταβενάκη, ο Στέφανος Κλιάφας, ο Μιχάλης Κοντορίνης, η Φερενίκη Μιχαηλίδη, ο Νίκος Μπιλιάς, η Γεωργία Νεοχωρίδου, ο Ιωάννης Παπανδρεόπουλος, η Αλιέ Πεμπέ, η Γιακουμίνα Πέντε, η Ευαγγελία Πέτα, η Ειρήνη Νικολίτση-Σεμερτζάκη, η Ράνια Σιαμορέλη, η Αργυρούλα Σκουμιού, ο Σπύρος Στογιάννης, ο Γιώργος Ταρασλιάς και η Γεωργία Φωτιάδου.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς και ο εκδότης Μάριος Βερέττας.

«Μετά από πέντε χρόνια έκδοσης πρωτότυπων διηγημάτων που αφορούν τα Δωδεκάνησα, φτάσαμε αισίως στον έκτο τόμο. Η φετινή συλλογή περιλαμβάνει ερωτικές, ιστορικές, αστυνομικές και άλλες ιστορίες, όλες καλογραμμένες και ενδιαφέρουσες.
 


Το ανθολόγιό μας – που μέσα σε πέντε χρόνια έφτασε στα 150 πρωτότυπα διηγήματα- αποτελεί ένα λογοτεχνικό φυτώριο, που αποβλέπει να προσφέρει την ευκαιρία σε αξιόλογα κείμενα να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Κριτήριά μας είναι η πρωτοτυπία του κειμένου, η σαφήνεια του λόγου, η καλή σύνταξη, η σωστή ορθογραφία και η πλοκή τοποθετημένη οπωσδήποτε στα Δωδεκάνησα. Στην παρουσίαση του νέου τόμου το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους νέους Δωδεκανήσιους δημιουργούς και να ανταλλάξει σκέψεις, απόψεις και προτάσεις μαζί τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.