Ροδιακά: Κοινωνία της Ρόδου (ξανα)καλεί τους εκπροσώπους της. Όβερ!

Μπορεί κάποιοι από τους αιρετούς  μας να πετούν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) στα σύννεφα, αλλά τους διαφεύγει μια... μικρή  λεπτομέρεια αυτή την εποχή: Χιλιάδες Ροδίτες ή επισκέπτες, ή φιλοξενούμενοι που ζουν κι εργάζονται στο νησί μας, αδυνατούν  να ταξιδέψουν εξαιτίας των απαγορευτικών σχεδόν τιμών που έχουν διαμορφωθεί στα αεροπορικά εισιτήρια!

Αιτία το μονοπωλιακό (σχεδόν) καθεστώς που διαμορφώθηκε, έπειτα από την αναχώρηση της  Ryanair στον προορισμό Αθήνα – Ρόδο.  

Φουντώνει η αγανάκτηση των συμπολιτών μας. Όχι όμως κι οι παρεμβάσεις ή οι ενέργειες που όφειλαν να κάνουν οι εκπρόσωποί μας, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη Ρόδο και τους Ροδίτες, εδώ και χρόνια, στο έλεος των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιριών. Εξάλλου έχουν βγάλει το πόρισμα: Οι Ροδίτισσες και Ροδίτες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ μεταφορικά ισοδύναμα!

Φταίμε κι εμείς βέβαια, που έχουμε επιτρέψει (εδώ και δεκαετίες επίσης) να μας συμπεριφέρονται έτσι, χωρίς να αντιδρούμε  ούτε στο ελάχιστο. 

Για  μια ακόμα φορά, περιμένουμε ενέργειες, συγκεκριμένες αλλά μάταια . Το ‘χουμε ξαναγράψει άλλωστε:
Κάποιοι, ευτυχώς όχι όλοι, έχουν κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τους απλούς πολίτες εδώ και χρόνια.
Συναλλάσσονται μόνο με τον περίγυρό τους. Εκείνους που τους χειροκροτούν και τους κανακεύουν.

Κι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι απαιτείται να είναι αποτελεσματικοί. Έτσι λοιπόν τα προβλήματα θεριεύουν και οι ίδιοι αρέσκονται στο να εκδίδουν δελτία τύπου και φωτογραφίες στο... Facebook!

Κοινωνία καλεί πολιτικούς. Όβερ! Δυστυχώς όμως επικρατεί  σιγή...  ασυρμάτου..!