Από τη Λίνδο ξεκινά αύριο η «Συμμαχία των Πολιτών»

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η επίσημη ανακοίνωση του κ. Μανώλη Γλυνού, να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανοίγοντας ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο για τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Η επιλογή του κ. Γλυνού να ξεκινήσει από τη Λίνδο γίνεται για συναισθηματικούς λογους (λόγω καταγωγής), αλλά και για πολιτικούς, αφού η ανακοίνωση θα γίνει από το Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ζίγδης”, η πολιτική παρουσία του οποίου σηματοδότησε την περιοχή μας.

Ο κ. Γλυνός, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, επιδιώκει την πολιτική μίας ευρύτερης Συμμαχίας όλων των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων, την πολιτική της  σύνθεσης και της σύγκλισης των απόψεων,  για να σχηματιστεί ένα ενιαίο νησιωτικό μέτωπο απέναντι στις άστοχες κρατικές πολιτικές που αγνοούν τα προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα.

Η  συναίνεση σε τοπικά και η διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό, μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές αναμένεται να είναι ένας από τους βασικούς άξονες της διακήρυξης που θα παρουσιάσει αύριο στη Λίνδο, με σκοπό ένα αδιαίρετο,  ενιαίο, διεκδικητικό πλαίσιο, όλων των νησιών που θα συμπλέουν ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ με κοινό προσανατολισμό την ευημερία.

Αυτό αναμένεται να είναι το κεντρικό όραμα στο οποίο θα  να αναφερθεί ο κ. Γλυνός και ένας από τους κύριους λόγους που τον οδήγησαν να επανενεργοποιηθεί και να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά. 

Παράλληλα ένα ακόμα από τα κεντρικά μηνύματα της ομιλίας του κ. Μανώλη Γλυνού αναμένεται να είναι ότι η Αυτοτέλεια και η Ανεξαρτησία της παράταξής του είναι Αδιαπραγμάτευτη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ότι το «παρών» θα δώσουν αρκετοί υποψήφιοι ως κοινό, σηματοδοτώντας ότι το ψηφοδέλτιο αντικατοπτρίζει τις αρχές της πολυσυλλεκτικότητας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. 

Υποψήφιοι που θα σηματοδοτούν την ενεργοποίηση του συνόλου των υγιών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα αποτελέσουν ένα δημιουργικό ρεύμα ικανό να υπερπηδήσει τα προβλήματα και να  οδηγήσει τα νησιά σε ένα κοινό μέλλον ευημερίας.  

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του κ. Γλυνού, η μέχρι τώρα ανταπόκριση των νησιωτών στην απόφαση του κ. Μανώλη Γλυνού να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και ανατροπή των ισορροπιών.

Άλλωστε σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι ο κ. Γλυνός και στις πέντε φορές που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Ρόδο, ήρθε πρώτος σε σταυρούς, από όλες τις παρατάξεις στην πόλη αλλά και στο νησί της Ρόδου.

Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, η υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Γλυνού αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερη δυναμική και να κινητοποιήσει ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και  αυτοδιοικητικές δυνάμεις.