Ο Δήμος Ρόδου ως υποστηρικτής του Run Greece

Ως υποστηρικτής των δράσεων μαζικού αθλητισμού, ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ ήταν κοντά στο Run Greece, τόσο πέρσι όσο και φέτος, για τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων όλων των ηλικιών στις διαδρομές 5 και 10χλμ., όπως επίσης στα 1000μ. μαθητών-μαθητριών δημοτικού, στην πόλη μας. Μετά το πέρας της διοργάνωσης, ο ΔΟΠΑΡ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με τις δράσεις του:

«Πριν πέντε χρόνια, το 2013,ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε το Run Greece στην Ελλάδα ως νέο θεσμό αγώνων, με πρόθεση και στόχο να βγάλει στους δρόμους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Πέρσι, το 2017, λίγο πριν την έναρξη της 5ης σεζόν, η σειρά αγώνων όχι μόνο έχει πετύχει το στόχο της, αλλά έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως το σπουδαιότερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, πόλεων της χώρας με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών. Από τότε, ο αριθμός των πόλεων αυξήθηκε, αφού στην παρέα προστέθηκε και η Ρόδος!

«Τιμή και χαρά, που είμαστε η έβδομη πόλη της σειράς αγώνων. Για εμάς θα είναι μια γεμάτη αθλητική εβδομάδα, αφού την ίδια εποχή υπάρχουν έντονες δραστηριότητες στα σχολεία. Ήδη, έχουμε κάνει επαφές για να συμμετάσχουν οι μαθητές», είχε πει τότε ο Αντιδήμαρχος Ρόδου, κ. Στέργος Παρδαλός, που από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα ότι ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ θα έπαιζαν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στην πετυχημένη έναρξη και συνέχιση μιας νέας δυναμικής εκδήλωσης του δρομικού κινήματος.

Όπως πέρσι, έτσι κι εφέτος, το Run Greece στη Ρόδο είχε τεράστια επιτυχία. Ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ, η ιδιαίτερα οργανωτική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, μαζί με τους κριτές, τους εθελοντές και άλλους φορείς, αγκάλιασαν τον θεσμό, σφιχτά και ζεστά.

«Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στο Run Greece της Ρόδου. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της διοργάνωσης είναι ότι έβγαλε την οικογένεια στο δρόμο για να ψυχαγωγηθεί. Είναι ημέρα γιορτής και χαράς για τη Ρόδο, για όλο το νησί», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και πολλών εθελοντών στον αγώνα. Οι εθελοντές και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν τον καλυτερό τους εαυτό και πρόσφεραν στους συμμετέχοντες έναν εξαιρετικό αγώνα που έχει πλέον καθιερωθεί, σαν η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στη Ρόδο μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής.

Ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ από την πρώτη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή της διοργάνωσης. Ηθικά και οικονομικά, όπως και με υλικοτεχνική υποστήριξη».