Επίσκεψη των Οδηγών στην εκκλησία της Σκέπης

Από το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της ομάδας συνεργασίας του Ελληνικού Οδηγισμού Ρόδου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχίσαμε την οδηγική μας χρονιά με τη βοήθεια του Θεού, εφαρμόζοντας το “Από Θεού άρξασθε”. Ανεβήκαμε στις 5 Οκτωβρίου σε μια από τις όμορφες υψωμένες γειτονιές της Ρόδου που την στολίζει η ανακαινισμένη ωραία εκκλησία της Σκέπης αφιερωμένη στην Παναγία μας.

Γνωστή σε κάθε ροδίτικη ψυχή ως Φανερωμένη. Τι υπέροχο μέρος! Αγνάντια μας αντικρύζουμε τη θάλασσα και γύρω-γύρω της κρατάνε συντροφιά και την αγκαλιάζουν όμορφες νεόκτιστες κατοικίες. Κάθε γωνιά σ’ αυτή την τοποθεσία είναι και μια ανάμνηση για όλες μας. 
Ένα εύοσμο θυμητάρι που αγκαλιάζει νοσταλγικά κάθε μια μας.


Καθισμένες στο φρεσκοασβεστωμένο πεζούλι της μιας γλυκιάς θύμησης ξεδιπλώνει τις χαρές που νιώθαμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια όταν φτάναμε “μαμουλώντας” για να θυμηθούμε και μία από τις ροδίτικες λέξεις που ξεχάστηκαν, στην κρύπτη που ήταν η εικόνα της Παναγίας. Ανοίγαμε στην τύχη το βιβλίο και παρακαλούσαμε την Παναγία να μας φανερώσει το μάθημα που θα μας πέσει στις εξετάσεις.

Τώρα οι αποστάσεις από τα τότε χρόνια της νιότης μας είναι μεγάλες.  Η σημερινή ζωή μας δεν είναι απ’ όλες τις απόψεις ήρεμη. Όμως δεν θα πάψουμε να ζητούμε βοήθεια και παρηγοριά από την Μητέρα όλου του κόσμου, την Παναγία μας.

Η ομάδα μας ανήκει στην Παγκόσμια οδηγική παρέα και κάνουμε πράξη αυτά που πήραμε από τον Οδηγισμό. 


Το δροσερό αυτό ποτάμι που με τις ιδέες και τις γνώσεις του δροσίζει κάθε νεανική ψυχή. Πίστη στο Θεό, αγάπη στην πατρίδα και σεβασμό στον συνάνθρωπό μας.
Μέσα μας κλείνουμε σαν ιερό φυλακτό το “έσω έτοιμη”.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Γαβριήλ για τις κατανυκτικές λειτουργίες του αγιασμού και της αρτοκλασίας που μας ετέλεσε με τόση προθυμία στον ιερό αυτό  χώρο. Τον ευχαριστούμε γιατί μας δέχτηκε στο πνευματικό κέντρο.

Του ευχόμαστε όπως η Μεγαλόχαρη να είναι δίπλα του σε κάθε βήμα της ζωή του και να ενισχύει το θεάρεστο έργο του. 

Το Δ. Συμβούλιο και  τα μέλη  της ομάδας  συνεργασίας  ελληνικού  οδηγισμού Ρόδου».