Λίγο πριν κλείσει η χρονιά στο στίβο

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες ουσιαστικά όρισαν την περίοδο ολοκλήρωσης της φετινής χρονιάς στον στίβο, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Και φέτος στην Κω, 20-21 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σημαντικοί αθλητές και αθλήτριες και τσέκαραν το …πού βρίσκονται πριν το ξεκίνημα τις προετοιμασίας για το 2019.

Αυτό που ενδιαφέρει τώρα τα Δωδεκάνησα είναι ο τελικός του Run Greece σε διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου αλλά και ο αγώνας των 42.195μ. εκεί αφού κάθε χρόνο παραδοσιακά υπάρχουν συμμετοχές, όχι μόνο από τη Ρόδο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά μας.

Πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι, το επόμενο διάστημα αναμένεται ν’ ανακοινωθεί η τελική βαθμολογία των σωματείων με τη θέση τους στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ. Ήδη έχει σταλεί στις ΕΑΣ μια πρώτη εικόνα για τη συγκομιδή του κάθε συλλόγου ώστε οι υπεύθυνοι να τον ελέγξουν και να διαπιστώσουν αν κάπου υπάρχει λάθος στη βαθμολογία.

Το πιθανότερο αρχές Δεκεμβρίου, θα γνωστοποιηθούν και οι μεταγραφές για την περίοδο του 2019, μετά τη μελέτη της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά από την ειδική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.