Κατηγορούνται ότι διακινούσαν  ναρκωτικά στο νησί μας

Κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και οπλοκατοχή, θα λογοδοτήσουν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Ροδίτες ηλικίας 31 και 24 ετών αντίστοιχα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο συλληφθέντες κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της περιοχής μας. Μετά από την αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους δύο άνδρες έως το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 2013  οπότε και έγιναν αντιληπτοί από τον 31χρονο. 

Τότε ο τελευταίος πέταξε έξω από το παράθυρο του σπιτιού του μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 111,2 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Στη συνέχεια και μετά από την επέμβαση των αστυνομικών ο 31χρονος τους παρέδωσε μέσα από το σπίτι του ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 0,20 εκατοστών, το οποίο βρέθηκε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο κουτί υδροπονικής εγκατάστασης με δύο λαμπτήρες φωτισμού και μία συσκευή εξαερισμού, ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί της ίδιας εγκατάστασης που όμως ήταν εκτός λειτουργίας, μία σιδερογροθιά, ένα ξύλινο γκλοπ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια και ο 24χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμιγμένης με καπνό βάρους 9,4 γραμμαρίων και μία κροτίδα.

Ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αφορά και κατοχή), προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση, παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη και Νίκο Γιαννά απολογούμενοι είχαν αρνηθεί τα όσα τους καταλογίζονται και είχαν δηλώσει πως τα ναρκωτικά τα είχαν για δική τους χρήση. Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Νοεμβρίου 2018.