Όλο και πιο δημοφιλές το KOS CITY RUN

Περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες από την Κω, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Νίσυρο και το εξωτερικό και 40 περίπου παιδιά, συμμετείχαν στους αγώνες του 4ου  KOS CITY RUN, το οποίο συνδιοργανώνει ΚΑΟ Φιλίνος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Ο μεγάλος αγώνας «Kos City Run 2018» που αποτελεί θεσμό για το νησί της Κω, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου επί της δημόσιας οδού του, όπως κάθε χρόνο.
Για 14 χρόνια, ονομαζόταν Φιλίνειος Δρόμος και παρά την επιτυχία του, από το 2015 η διαδρομή και η ονομασία άλλαξε σε «Kos City Run».


Οι αγώνες δρόμου ήταν 20χλμ από την πλ. Ελευθερίας μέχρι Άη Γιώργη Πετρουμιανό κι επιστροφή, 10χλμ με 5 γύρους από πλ. Ελευθερίας  – Λιμάνι – Λιμεναρχείο, 5χλμ με εκκίνηση από το λιμάνι και 1 χλμ. για τα μικρά παιδιά.


Στα 20χλμ. πρώτος ήταν ο Μανώλης Τσίκνης με δεύτερο τον Βασίλη Πάτση και τρίτο τον Ιωάννη Αγγελακόπουλο. Στα 10χλμ. την πρώτη θέση πήρε ο Ιωάννης Μπόικο, τη δεύτερη ο Ιωάννης Μάρκος και την 3η ο Ιωάννης Δρακόπουλος. Στα 5χλμ. πρώτευσε ο Σέργιος Διακοστεφανής και τον ακολούθησαν ο Δήμος Ασημακόπουλος και ο Νικόλαος Ρογδάκης.


Τις απονομές έκανε ο βετεράνος παγκόσμιος πρωταθλητής, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, ενώ το 2019, ο αγώνας θα γίνει μέσα στον Ιούνιο καθώς σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από πολλούς ξένους επισκέπτες του νησιού.