Πρόσφυγες στην Κω  και στο Καστελόριζο

Συνολικά 23 πρόσφυγες και μετανάστες μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Κω 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από λιμενικούς!

Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω ότι στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» της Κω είχαν εντοπιστεί αρκετοί αλλοδαποί.


Άμεσα στην περιοχή έσπευσε προσωπικό του Λιμεναρχείου του νησιού όπου εντόπισαν τους 23 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ συνελήφθη και ο 19χρονος αλλοδαπός για παράνομη είσοδο και παράνομη διακίνηση προσώπων.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.


Αλλά και στο Καστελόριζο εντοπίστηκαν άλλοι 27 αλλοδαποί που «βγήκαν» στο νησί προερχόμενοι από τα γειτονικά παράλια.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρωινές ώρες προχθές, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ρω, φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν οι 27 αλλοδαποί.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καστελορίζου.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.