Από το ντέρμπι των μπαράζ στο ντέρμπι της Γ’ εθνικής

24 Ιουνίου 2017, κλειστό γυμναστήριο Εσπέρου, Καλλιθέα. Το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ’ εθνική είναι σε πλήρη εξέλιξη και το ντέρμπι της αήττητης Καλλιθέας με τον ΒΑΟΛ Χίου καθορίζει την πρώτη θέση της βαθμολογίας και την άνοδο. Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου κάνουν κακή εμφάνιση και οι Χιώτες παίρνουν εν τέλει την άνοδο χάρη στη νίκη τους με 69-58.

Σχεδόν δεκαέξι μήνες μετά, οι δύο ομάδες ξανασυναντιούνται, αυτή τη φορά όχι σε μπαράζ ανόδου αλλά στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, εκπροσωπώντας το νησιωτικό μπάσκετ, μαζί με τον ΟΦΗ και το Δειλινό, στο 2ο Όμιλο. Συμπτωματικά, το τελευταίο παιχνίδι εκείνης της σεζόν του Χρήστου Μπίλια στον πάγκο της Καλλιθέας θα είναι τώρα το πρώτο του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ένα ακόμα κοινό στοιχείο είναι πως αμφότερες έχουν διατηρήσει τον βασικό τους κορμό. Από την Καλλιθέα που αντιμετώπισε τον ΒΑΟΛ σε εκείνο το μπαράζ λείπουν οι Γιάννης και Παναγιώτης Κούρος, ο Γιώργος Συμιακός, ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Πασχάλης Δεληγιάννης. Από τους Χιώτες, σημαντική «απώλεια» είναι αυτή του Χατζηλάμπρου ο οποίος είχε «φορτώσει» το καλάθι των Ροδιτών με 18π. όμως σε σχέση με την περσινή ομάδα, που έλαβε μέρος στη Γ’ εθνική και κατάφερε να παραμείνει, έχουν ανανεώσει δέκα παίκτες, με την Καλλιθέα να …θυμάται τους Σουλίκα, Κωνσταντινάκο, Τροβά.