Δεν πέρασε η πρόταση της ενιαίας μίσθωσης της Νέας Αγοράς

Δεν πέρασε τελικά η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ενιαία μίσθωση της Νέας Αγοράς, αφού στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγη ώρα και έπειτα απο σχεδόν τέσσερις ώρες συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  για το θέμα αυτό, παρουσία των εξήντα καταστηματαρχών, συγκέντρωσε εικοσιτρείς ψήφους ενώ απαιτούνταν ενισχυμένη πλειοψηφία. 

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε άκρως επεισοδιακά αφού δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, οι προσωπικές αιχμές, οι φωνασκίες, μετά το πέρας της συζήτησης και ενώ η συνεδρίαση είχε διακοπεί, τα αίματα είχαν "ανάψει "επικίνδυνα. 

Η πρόταση που έφερε η δημοτική αρχή για δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη είχε αποσυρθεί το θέμα, είχε τροποποηθεί έπειτα απο συνάντηση που προηγήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των καταστηματαρχών, των δικηγόρων τους και της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Συγκεκριμένα, πρότειναν να μπει όρος στη διακήρυξη, για παράταση της μίσθωσης των εξήντα καταστηματαρχών που έχουν μείνει, για τρία χρόνια, μεχρι το πέρας όλων των διαδικασιών και χωρίς μεταβολή των μισθώσεων, σύν άλλα τρία χρόνια βάσει ενός μαθηματικού τύπου. 

 

Αίσθηση προκάλεσε πάντως οτι η νομική υπηρεσία του δήμου, δια του προϊσταμένου της κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου, διαχώρισε τη θέση της δηλώνοντας οτι η πρόταση αυτή κινείται σε οριακά νομικά επίπεδα και οτι αυτή που την εκφράζει είναι εκείνη που κατατέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος. 

Επεισοδιακή, τέλος, ήταν και η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς αρχικά μετρήθηκαν 24 ψήφοι, οπότε και το θέμα θα περνούσε, όμως υπήρξε αμφισβήτηση απο τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργο Στάγκα, λέγοντας οτι οι ψήφοι είναι 23, όπως και τελικά ήταν. 

Στη συνέχεια διεκόπη η συνεδρίαση και συνέχισε με τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης και αφού αποχώρησαν οι καταστηματάρχες. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες απο την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς τοποθετώντας μαύρες σημαίες γύρω απο το μνημείο: