Σύσκεψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Σορωνή

Ζητήματα που αφορούσαν τη δημοτική κοινότητα Σορωνής συζητήθηκαν χτες στο δήμο Ρόδου στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αντώνης Σαββάκης και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Σίμος Καρακόπουλος και Γιώργος Ξύπας.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και μάλιστα σε καλό κλίμα κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σορωνή, ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της στέγασης των ταχυδρομικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού.

Το ζήτημα το οποίο απασχολεί έντονα την κοινότητα, αναδείχτηκε κυρίως το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των συναλλασσομένων.

Κατά τη συζήτηση, εκφράστηκε η διάθεση από όλες τις πλευρές για την εξεύρεση λύσης και μάλιστα όπως αποφασίστηκε οι συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται στο υπόγειο του παλαιού κοινοτικού κτιρίου αλλά σε αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου δίπλα στο χώρο φιλοξενίας των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.
Μάλιστα η απόφαση που πάρθηκε θα είναι άμεσα εφαρμόσιμη, και για το λόγο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ετοιμαστεί κατάλληλα η αίθουσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στη χτεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως ο ηλεκτροφωτισμός στον παλιό οικισμό της Σορωνής, οι ασφαλτοστρώσεις, οι εξέδρες του γηπέδου στον Άγιο Σουλά, καθώς και θέματα που είχαν να κάνουν με τη λειτουργία των κτιρίων.