Φ. Κουβέλης: Καθολική η ρύθμιση  του μεταφορικού ισοδύναμου από τις αρχές του 2019

«Η επιλογή της κυβέρνησης, η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε στη διεύρυνση της εφαρμογής και από 1/1/2019, τις πρώτες ημέρες του επόμενου έτους θα επεκταθεί και θα γίνει καθολική η ρύθμιση του μεταφορικού ισοδύναμου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

«Σε κάθε περίπτωση ήταν απόλυτη επιτυχία που έχει καταγραφεί από την εφαρμογή του και από τις πρώτες ημέρες του 2019 θα διευρυνθεί και θα εφαρμόζεται για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση επί του παρόντος την Κρήτη» υπογράμμισε ο υπουργός.
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, ο υπουργός επισήμανε πως μέσα στον Νοέμβριο εγκαινιάζεται και μια νέα σχολή στην ακριτική Κάλυμνο. Πρόσθεσε πως το υπουργείο έχει προχωρήσει, κατά προτεραιότητα, σε μέτρα στήριξης της ναυτικής εκπαίδευσης στη Μηχανιώνα, στον Ασπρόπυργο, στα Χανιά, στις Οινούσσες και σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχουν ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τόσο με εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και με τις όποιες επισκευές κρίνονται απαραίτητες προκειμένου οι σχολές να μπορούν να υποδέχονται με επάρκεια τους σπουδαστές.

Ερωτηθείς για τη Συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Κουβέλης είπε, μεταξύ άλλων, ότι αναμφισβήτητα θα πρέπει να οδηγήσει και στην κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, (η γνωστή ρύθμιση για την ευθύνη των μελών της κυβέρνησης). Αλλά - πρόσθεσε- υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως για παράδειγμα η εκλογή, η ανάδειξη ακριβέστερα του Προέδρου της Δημοκρατίας, βασικό στοιχείο της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, το οποίο πρέπει να αποκτήσει περαιτέρω δημοκρατικό περιεχόμενο.