Συνεργασία και συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο “Treasure of Hellas”

Η Ακαδημία τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μόσχας βρέθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη Ρόδο, διοργανώνοντας το «Treasure of Hellas», με ταλαντούχους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Ρωσία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, συμμετείχε τόσο με ατομικές παρουσίες όσο και  με ποικίλα μουσικά σύνολα που εκτέλεσαν και τραγούδησαν  κλασικά, σύγχρονα  αλλά και παραδοσιακά κομμάτια στο διαγωνιστικό μέρος.

Στην τελετή έναρξης (Παρασκευή 26/10) συμμετείχε η ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Μάνδηλα Ευάγγελου, σε συνεργασία με τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μάστορα Ματίνα και το σύνολο κρουστών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Χασάπη Νικόλαου.

Την επομένη του διαγωνισμού  Ρώσοι καθηγητές μουσικής πραγματοποίησαν μια μικρή συναυλία στο Αμφιθέατρο του σχολείου και στη συνέχεια ακολούθησαν master classes  (Δευτέρα 29/10).

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία, χάρη στη  συνδρομή και την καθοδήγηση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Νοτίου Αιγαίου κ. Τσιμπούρη Θεοδώρας.

Τα βραβεία που αποκόμισε το σχολείο   στο διαγωνιστικό μέρος είναι τα εξής:
1ο βραβείο:
α) σύνολο κρουστών δρόμου
β) σύγχρονο τραγούδι
γ) παραδοσιακό τραγούδι
δ) λαϊκό τραγούδι

2ο βραβείο:
α) λαϊκό ντουέτο- μπουζούκι
β) πιάνο (δύο μαθητές)
γ) σύγχρονο ντουέτο (τσέλο-πιάνο)
δ) κλασικό ντουέτο (τσέλο-πιάνο)

3ο βραβείο:
α) πιάνο (δύο μαθητές)
β) παραδοσιακό τραγούδι.
“Από τις παραπάνω επιτυχίες, αλλά κυρίως από την όλη συνεργασία μας, οι μουσικοί ορίζοντες των μαθητών/τριών μας διευρύνονται. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριές μας καθώς και στους/στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία και τη στήριξη των μαθητών/τριών  μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.