Το βάρος στους αγώνες δρόμου και το 2019

Μεγάλη σημασία δίνει η ΕΑΣ Δωδεκανήσου στους αγώνες δρόμου αποστάσεων, αφού πέραν από την ανάπτυξη, επιθυμεί να υπάρχουν συμμετοχές και από ελεύθερους ασκούμενους, αποτελώντας κι αυτοί μέρος του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή μας. 

Ο Μαραθώνιος Ρόδου με τους παράλληλους αγώνες του, το Run Greece, επίσης στο νησί μας, ο αγώνας ορεινού δρόμου «Προφήτης Ηλίας» αλλά και το Kos City Run είναι οι διοργανώσεις όπου υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από δρομείς κάθε ηλικίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι παραπάνω αγώνες θα διατηρηθούν και το 2019 ενώ θα προβληθούν μέσω της έκθεσης ERGO Marathon Expo στην Αθήνα όπου θα υπάρχει περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα, εκεί θα βρεθεί από 8 έως 10 Νοεμβρίου ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Σάββας Διακονικόλας που θα παρέχει τις δικές του σημαντικές πληροφορίες για τους αγώνες και τις επιλογές όλων όσοι αγαπούν τις αποστάσεις και θέλουν να συμμετάσχουν μέσα στο 2019.

Στη συγκεκριμένη έκθεση φυσικά δεν θα προβληθούν μόνο οι παραπάνω συναντήσεις αλλά κι εκείνες στις Κυκλάδες, και δεν αφορούν μόνο το στίβο.