Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις περικοπές που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους αλλά και πώς μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή αυτών των χρημάτων, είχαν προχθές το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, συνταξιούχοι της περιοχής μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα μέλη συντονιστικής επιτροπής συνταξιούχων και ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος και εξήγησε στους συμμετέχοντες πως οι αιτήσεις που γίνονται στον ΕΦΚΑ έχουν ως στόχο να «μπλοκάρουν» την όποια διαδικασία παραγραφής. Δεν δίνει όμως τη δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων που έχουν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους. Για να γίνει αυτό, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή, και εφόσον προβούν στην ενέργεια αυτή τότε δεν χρειάζεται να γίνει η αίτηση στον ΕΦΚΑ. Ωστόσο δεν αποκλείεται σε κανέναν να κάνει και τα δύο, δηλαδή και αίτηση και αγωγή.

Μάλιστα μετά το πέρας της εκδήλωσης αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εθιμοτυπικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρόδου όπου θα συμμετάσχουν όσοι θέλουν να κινηθούν νομικά και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας τα χρήματα που έχουν περικοπεί από τις συντάξεις τους, ή απλώς θέλουν να ενημερωθούν για τη διαδικασία αυτή που θα κινηθεί. Όσοι πάνε στη συνάντηση αυτή θα πρέπει αν έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα έγγραφα.