Γ. Υψηλάντης: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Με ψυχραιμία και χωρίς καμία διάθεση να εμπλακεί σε μία δημόσια αντιπαράθεση ή ακόμα και να μιλήσει επί της ουσίας για την επίμαχη τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ, κ. Γιώργος Υψηλάντης, προέβη σε μία λακωνική δήλωση για την απόφαση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, να προσφύγει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σχετικά με κάποιες αναφορές του στο θέμα της Νέας Αγοράς κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος την περασμένη Τρίτη.

Κληθείς από τη «Ρ» ο κ. Υψηλάντης να σχολιάσει την κίνησή του αυτή που γνωστοποίησε ο Δήμαρχος, περιορίστηκε στο να δηλώσει το εξής: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!

Ο ίδιος, δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία άλλη δήλωση ή σχόλιο για την απόφαση του Δημάρχου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κίνηση πάντως που εξέπληξε πολλούς. Εφόσον, λοιπόν, η Εισαγγελία κρίνει ότι ο ίδιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι εννοούσε με την αναφορά του στο δ.σ. και τον καλέσει, βεβαίως και θα πάει.

Πάντως, όπως φαίνεται και από τη δήλωσή του, ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ δεν μοιάζει να έχει θορυβηθεί από την ενέργεια αυτή του Δημάρχου και δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την τροπή που πήρε το θέμα, πέρα απ’ όταν και εάν κληθεί από την Εισαγγελία για εξηγήσεις.

Η παράταξη
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, προχθές, στο Ροδίνι, συνεδρίασε η ολομέλεια της παράταξης του κ. Υψηλάντη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν, καταρχήν, ένας ευρύς απολογισμός της παρουσίας της στο δημοτικό συμβούλιο τη θητεία αυτή που οδεύει προς τη λήξη της.

Ακόμη, έγινε και μία εκτίμηση του έργου που υλοποιήθηκε αυτά τα χρόνια στο Δήμο της Ρόδου.
Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει τη συνεδρίαση το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, ο «Κλεισθένης», και πώς θα πορευτούν στις επικείμενες εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για τις εκλογές ήταν εκτενής, έγινε σχολιασμός του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται για το Δήμο της Ρόδου στο δρόμο προς τις εκλογές, με τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη δηλωθεί επίσημα και αυτές που «ακούγονται».

Όσο αφορά στη ΡΟΠΟΑΝ, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, η παράταξη αναμένεται να έχει λάβει τις αποφάσεις της για το πώς θα κατέλθει στις εκλογές, με το ζήτημα να παραμένει ανοιχτό μέχρι τότε, ακόμα και αυτό του επικεφαλής της.