Ερώτηση του ΚΚΕ για τα ΕΛΤΑ στα χωριά της Ρόδου

Ερώτηση στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  κ. Ν. Παππά,  αναφορικά με τα προβλήματα εξυπηρέτησης από τα ΕΛΤΑ χωριών της Δυτικής Ρόδου, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Ειδικότερα αναφέρουν σ’ αυτήν τα εξής:

“Τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων των ταχυδρομικών υπηρεσιών έζησαν στο πετσί τους και οι συνταξιούχοι των περιοχών Σορωνής, Θολού, Καλαβαρδών και Φανών στο νησί της Ρόδου, όταν αναγκάστηκαν από το πρωί της 30ής Οκτώβρη, να σταθούν στην ουρά μπροστά σ’ ένα τραπεζάκι σ’ ένα υπόγειο που βρίσκονται οι ταχυδρομικές θυρίδες στη Σορωνή για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, μέχρι πρότινος, τα ΕΛΤΑ την ανέθεταν σε ιδιώτη του οποίου η σύμβαση έληξε και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για ανανέωσή της.

Παράλληλα,  λειτουργώντας τα ΕΛΤΑ ως Ανώνυμη Εταιρεία στα πλαίσια του ανταγωνισμού και με κριτήριο το κέρδος,  έκλεισαν πριν ένα χρόνο το κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα στις περιοχές αυτές που λειτουργούσε στο Παραδείσι, με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης αυτής περιοχής να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν. Με τη μη λειτουργία του ταχυδρομικού παραρτήματος στη Σορωνή, οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από ταχυδρομικό κατάστημα που βρίσκεται στην Ιαλυσό, 16 χιλιόμετρα μακριά από τη Σορωνή.

Για την κατάσταση αυτή,  ευθύνες έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων παραδίδουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα μειώνουν τις οργανικές θέσεις του προσωπικού εξαναγκάζοντας το εναπομείναν προσωπικό να καλύπτει μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές.

Επειδή είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων των περιοχών αυτών, και των συνταξιούχων η γρήγορη πρόσβαση στην αλληλογραφία και στις λοιπές υπηρεσίες που παρέχουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, για να μην επιβαρύνονται με έξοδα μεταφοράς σε άλλα καταστήματα των ΕΛΤΑ

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λειτουργήσουν καταστήματα ΕΛΤΑ στην περιοχή της Σορωνής και του Παραδεισίου για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς τη σημερινή ταλαιπωρία.

Οι βουλευτές
Σταύρος Τάσσος
Μανώλης Συντυχάκης”