Κολλέγιο Ρόδου: 2ο αναπτυξιακό τουρνουά «Γιώργος Παπαγεωργίου»

Στη μνήμη του γιατρού Γιώργου Παπαγεωργίου, που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 38 του χρόνια, ύστερα από σκληρή «μάχη» με την επάρατο νόσο, το Κολλέγιο Ρόδου διοργανώνει το 2ο αναπτυξιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης για αγόρια από έξι έως έντεκα ετών (προ μίνι και σούπερ μίνι).

Το εκπαιδευτήριο επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη από 2007 έως 2012 να συμμετάσχουν σε αγωνιστική δράση, απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού. 

Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και η πρόσκληση των διοργανωτών είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες που ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με δύο τμήματα, ένα για κάθε κατηγορία ως εξής:
Κατηγορία Promini: γεννηθέντες 2009 και νεότεροι
Κατηγορία Supermini: γεννηθέντες 2007-2008.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να απευθύνονται έως και τη Δευτέρα 12/11 και ώρα 15:00 στο τηλέφωνο 6973939468 (Σταυριανάκης Γιώργος) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stavrianakisgeo@gmail.com.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
•    Όλες οι ομάδες θα παίξουν δύο αγώνες, διάρκειας 20 λεπτών (2Χ10 λεπτά ο καθένας, μικτός χρόνος, χωρίς σκορ και χωρίς χρονόμετρο 24 δευτερολέπτων).
•    Η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει στην αποστολή ανεξάρτητο αριθμό ατόμων, αλλά υποχρεωτικά όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν συμμετοχή.
•    Προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός παιδιού στο τουρνουά είναι το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με φωτογραφία του αθλητή και κάρτα υγείας ή πρόσφατη ιατρική βεβαίωση για την πιστοποίηση της υγείας του αθλητή.

•    Η κατηγορία Promini θα αγωνιστεί με μπάλα Molten size 5, ενώ η κατηγορία Supermini με μπάλα Molten size 6.
•    Η κατηγορία Promini θα αγωνιστεί σε μπασκέτες ύψους 2,70 μ., ενώ η κατηγορία Supermini σε κανονικές μπασκέτες ύψους 3,05 μ.
•    Για την προθέρμανση των ομάδων μπορούν να χρησιμοποιούνται τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

•    Σε όλα τα παιδιά των ομάδων θα δοθούν δωρεάν νερά από τους διοργανωτές.
•    Αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου αγώνα της κάθε ομάδας, θα γίνεται η απονομή της ομάδας αυτής και τα μέλη της θα μπορούν ν’ αποχωρήσουν.
•    Όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν με παρουσία γιατρού ή του σώματος των Εθελοντών Σαμαρειτών.

•    Στο χώρο του σχολείου θα λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά κυλικείο και αυτόματος πωλητής με όλα τα απαραίτητα φαγώσιμα είδη, νερά, καφέδες και αναψυκτικά για την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών.