Αξιόλογες εθελοντικές δραστηριότητες από ομάδα νέων του Αρχαγγέλου

Δωρεά για την επέκταση της παιδικής χαράς στον Αρχάγγελο κάνει η ΜΚΟ που έχει συσταθεί στην περιοχή, «Διαδρομή Ελπίδας».

Την πρωτοβουλία αυτών των νέων παιδιών, εξήρε χθες, ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Η εκπρόσωπος της ΜΚΟ, μέλος του τοπικού συμβουλίου, κα Κοντόγιαννου, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, ανέφερε ότι είναι οι διαχειριστές της ΜΚΟ «Διαδρομή Ελπίδας» που έχει πέντε χρόνια λειτουργίας και ο πρωταρχικός της στόχος ήταν να βοηθήσει ένα κοριτσάκι που είχε λευχαιμία και έγινε καλά.

Στην πορεία είδαν ότι ο κόσμος στην περιοχή τους είχε διάθεση για προσφορά και συνέχισαν τα τρία χρόνια που ασχολήθηκαν με το να βοηθήσουν το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου δωρίζοντας μηχανήματα ανάλογα με τις ανάγκες.

Φέτος, επειδή είναι μία επετειακή χρονιά καθώς συμπληρώνουν πέντε χρόνια δραστηριοποίησης, θέλουν να αφιερώσουν τις δράσεις τους στο παιδί, ξεκινώντας με την αναμόρφωση της παιδικής χαράς στον Αρχάγγελο, σε συνεργασία με τον Δήμο και το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο Δήμαρχος, θύμισε ότι από το πρόγραμμα έχει εγκριθεί η προμήθεια των υλικών και του εξοπλισμού για τις 22 παιδικές χαρές, ανάμεσά τους και αυτή του Αρχαγγέλου. Από πλευράς του Δήμου υπάρχει και δεύτερη χρηματοδότηση για άλλες δέκα παιδικές χαρές.
Η ΜΚΟ, λοιπόν, συγκέντρωσε πέντε χιλιάδες ευρώ ώστε να επεκταθεί η παιδική χαρά με τη δική τους συνεισφορά.

Ο κ. Χατζηδιάκος, αφού εξήρε την προσπάθειά τους, κλείνοντας είπε ότι έχουν γίνει και άλλες τέτοιες προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια, όπως στα Καλαβάρδα αλλά και ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητηνίας προσφέρεται να αναλάβει τα έξοδα για τη δημιουργία και παιδικής χαράς και σ’ εκείνη την περιοχή.