Σημαντικά μειωμένα ήταν τα κρουαζιερόπλοια που ήρθαν στη Ρόδο

Μείωση της τάξης του 16%, κατέγραψε η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών του λιμανιού.

Το δεκάμηνο του φετινού χρόνου κατέπλευσαν συγκεκριμένα στη Ρόδο 192 κρουαζιερόπλοια έναντι 234 το ίδιο διάστημα πέρυσι, δηλαδή είχαμε 42 κρουαζιερόπλοια λιγότερα ενώ σε ό,τι αφορά τον αριθμό επιβατών αυτοί ανήλθαν φέτος σε 218.693 άτομα έναντι 261.701 άτομα το ίδιο διάστημα πέρσι.

Η μείωση είναι εμφανής και αποτελεί φαινόμενο των τελευταίων ετών, καθώς ο τομέας της κρουαζιέρας γνωρίζει μεγάλη συρρίκνωση για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αντιθέτως η κίνηση στη γραμμή της Τουρκίας  καταγράφει φέτος αύξηση, κάτι που φάνηκε και στο εννιάμηνο, αφού σύμφωνα με τον απολογισμό διακινήθηκαν συνολικά 125.907 άτομα έναντι 107.516 το ίδιο διάστημα πέρσι, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 14,6%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με μία κίνηση της τάξης των περίπου 240.000 τουριστών, ενώ για την επόμενη χρονιά, μέχρι στιγμής έχει δηλωθεί ο κατάπλους περίπου 140 κρουαζιεροπλοίων, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της ανάκαμψης που αναμένεται στον τουρισμό της Τουρκίας, την επόμενη χρονιά, υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση και στην κρουαζιέρα καθώς το λιμάνι της Ρόδου «κερδίζει» όταν στο πρόγραμμα κρουαζιέρας των εταιριών εντάσσονται και λιμάνια της Τουρκίας.