Αναπολώντας το παρελθόν. Επιβεβλημένη  η κάθοδος του κ. Παππουρά στα πολιτικά δρώμενα

Tου Αργυρού Αργυρού
του Νικολάου

Ο κ. Αλέξανδρος Παππουράς γεννημένος στον Αρχάγγελο ο τελευταίος διατελέσας δήμαρχος με ενότητα τότε Αρχαγγέλου - Μαλώνας - Μασσάρων επί δύο τετραετίες.
“Δείγματα του Χαρακτήρα του”.

Όταν πολλάκις εμφανιζότανε σε τηλεοπτικούς τοπικούς σταθμούς σε συνεντεύξεις του η απάντηση με ευθύτητα “ο λαός με επέλεξε,  πρέπει να επιλύω τα προβλήματα του τόπου που εκπροσωπώ”. Ενδελεχής χωρίς κομματικές διακρίσεις και πάθη, όντως ενωτικός το δε έργο που επιτέλεσε στον Αρχάγγελο και στις δυο άλλες ενότητες ήτανε ανυπέρβλητο! Οιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει τα πεπραγμένα του κ. Παππουρά, έχοντας ως πρότυπό του τον Αριστοτέλη!

Ο πολίτης ορίζεται κυρίως από τη συμμετοχή του στην απονομή δικαιοσύνη,  και στην άσκηση εξουσίας! Κατ’ εμέ ο λαός του Αρχαγγέλου ατύχησε διότι ο Δήμος Ρόδου έγινε ένας μετέπειτα με αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση του έργου του, το Βιολογικό “αποχετευτικό” και ει δυνατόν κάλυψη του χειμάρρου “Μαγκαφά”. Αυτός ήτανε ο διακαής πόθος του κ. Παππουρά που δεν κατέστη δυνατή η επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που βιώνει ο Αρχάγγελος με μετέπειτα διατελέσαντες δημάρχους τον κ. Κουσουρνά και κ. Χατζηδιάκο.

Είμαι ολίγο οξύς διότι και οι δύο δήμαρχοι απέδειξαν ολιγωρία σε ένα έργο επείγον όπου η κατάσταση εξελίσσεται ακόμη χειρότερη. Λησμόνησαν ότι αέρας ήλιος  και νερό για τον Ιπποκράτη ήταν το πρώτιστο για την υγεία, η λέξη καθαρός αέρας δεν υπάρχει επί 30 έτη περίπου ουδείς ενέσκηψε εκ των αιρετών του τόπου στο πρόβλημα πλήρης απαξίωση ετών που ταλανίζεται μέχρι τώρα, απελπισία, βρομιά, δυσωδία.

Ουδεμία περιήγηση προς αναγνώριση της πραγματικής θλιβερής κατάστασης, ένας τραγικός απολογισμός κατά της υγείας του λαού του Αρχαγγέλου. Η τριτοκοσμική κατάσταση “πυρογενής σύντηξη” θα έλεγα έτοιμη να εκραγεί δημιουργεί έναν περιβάλλοντα χώρο πυρηνικού εργοστασίου όπου ο αντιδραστήρας έχει διαρροή. Δεν υπερβάλλω αυτό το αποτέλεσμα είναι συνεχές ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η παραμονή και διαμονή ως έκφανση των κατοίκων να αποτελεί παραφροσύνη.

Ας διδαχθούν αυτοί οι οποίοι εκλέγονται στα κοινά αυτού του τόπου ότι η υγεία όπου είναι συνάρτηση και βασική προϋπόθεση διαμονής ενός υγιούς περιβάλλοντος κατά τον “Πλούταρχο” είναι πολύτιμη και ευμετάβλητη!
Επίκληση. Εύχομαι στον συγχωριανό μου επιτυχόντα πρώην δήμαρχο κ. Παππουρά υγεία ώστε η κάθοδός του στις επερχόμενες εκλογές να θεωρείται δεδομένη και απόλυτη.

Πιστεύω αποδεκτή στην πλειονότητα του λαού του Αρχαγγέλου να προσφέρει αενάως το έργο που τον διακρίνει της δυναμικής και δραστηριοποιημένης προσωπικότητάς του στην άμεση επίλυση των προβλημάτων,  ειδικότερα της υγείας προς όφελος όχι μόνο του λαού του Αρχαγγέλου αλλά και στο σύνολο του ροδιακού λαού.

Επιγραμματικά: Θα έλεγα καλό θα ήτανε να γίνει πλήρης καταγραφή και ανάρτηση του έργου του στην 8ετή θητεία του ως ιστορικό κατ’ εμέ γεγονός (με πλήθος σελίδων) υποδεικνύοντας την εκρηκτική εκπόρευσή του.