Οριακή πλέον η πλειοψηφία της παράταξης Χατζημάρκου μετά τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση της Χρ. Πάπιτση

Οριακή πλέον η πλειοψηφία της παράταξης Χατζημάρκου μετά τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση της Χρ. Πάπιτση

Οριακή πλέον η πλειοψηφία της παράταξης Χατζημάρκου μετά τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση της Χρ. Πάπιτση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 808 ΦΟΡΕΣ

Νέα αποχώρηση περιφερειακού συμβούλου-μέλους της, κλυδωνίζει την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, σε σημείο να κινδυνεύει να γίνει πλέον οριακή η πλειοψηφία που αυτή διαθέτει στο περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα η περιφερειακή σύμβουλος Σύρου Χρηστιάννα Πάπιτση, αποφάσισε να αποχωρήσει από την πλειοψηφία και να ανεξαρτητοποιηθεί, κάτι που γνωστοποίησε με ανακοίνωση που έδωσε χτες νωρίς το πρωί στα μέσα ενημέρωσης.
Επικαλείται λόγους συνειδησιακής και πολιτικής ηθικής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» λειτουργεί με τρόπο επιζήμιο για την περιοχή και την πατρίδα της τη Σύρο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Με την παρούσα γνωστοποιώ από σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 την αποχώρησή μου από την περιφερειακή παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και την παρουσία μου εφεξής και μέχρι τη λήξη της τρέχουσας περιφερειακής θητείας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ως ανεξάρτητης Περιφερειακής Συμβούλου.

Τιμώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, δηλώνω, για λόγους συνειδησιακής και πολιτικής ηθικής, ότι δεν δύναμαι να αποτελώ πλέον μέλος μιας παράταξης η οποία λειτουργεί με τρόπο επιζήμιο για το Νότιο Αιγαίο και το νησί μου τη Σύρο, έδρα της Περιφέρειας και πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Τα νησιά μας δικαιούνται και αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης, ένα καλύτερο παρόν και μέλλον το οποίο η σημερινή περιφερειακή αρχή αδυνατεί να το εξασφαλίσει».

Χρηστιάννα Πάπιτση
Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακή Ενότητα Σύρου

Απάντηση της περιφέρειας
Η περιφερειακή αρχή μέσω του γραφείου τύπου έδωσε απάντηση στην κα Πάπιτση εκδίδοντας ανακοίνωση με τον τίτλο «Μια αποχώρηση από … συνήθεια, η πολιτική ηθική στο μεγαλείο της», (εννοώντας την παλαιότερη αποχώρησή της από την παράταξή της όταν είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος) στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Με την αποχώρησή της από την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής, η Χρηστιάννα Πάπιτση επαναλαμβάνει τον εαυτό της , αφού είναι η δεύτερη φορά που ακολουθεί την ίδια τακτική. Μάλλον το έχει συνήθεια.
Για τους «λόγους συνειδησιακής και πολιτικής ηθικής», που θυμήθηκε μόλις επτά μήνες πριν από τις εκλογές, ένα μόνο σχόλιο:

Ηθική στην πολιτική είναι να γνωρίζεις ότι η Χρηστιάννα Πάπιτση συνομιλεί με όλους όσους σε εχθρεύονται και παρ' όλα αυτά να την αφήνεις να εξαντλεί τον προϋπολογισμό που της εμπιστεύθηκες, ως Εντεταλμένης Πολιτισμού Κυκλάδων. Μόλις αυτό τον προϋπολογισμό τον εξάντλησε, ανακάλυψε όσα την ενοχλούν. Προφανώς αντιλήφθηκε ότι ο δικός της «προϋπολογισμός» δεν επρόκειτο να ανανεωθεί. Καλή τύχη στην επόμενη παράταξη που θα καταγγείλει».

Οι αποχωρήσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου έχει γνωρίσει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο και άλλες απώλειες μελών της.

Συγκεκριμένα εκτός αυτής βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, (σ.σ. με τον οποίο υπάρχει δικαστική εμπλοκή) και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλίας Ζωγραφίδης, Άγγελος Ανανίας, Παναγιώτης Κουνάκης, και προσφάτως η Χρηστιάννα Πάπιτση, ενώ η Θεώνη Λειβαδάρου από τη Θήρα καρατομήθηκε από τη θέση της.

Κάποιοι τέθηκαν εκτός μετά από απόφαση της παράταξης και του ίδιου του περιφερειάρχη και κάποιοι αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν διαφωνώντας με τις θέσεις της πλειοψηφίας.

Για Ανανία, Ζωγραφίδη και Κόκκινο
Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο συνήλθε η παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”και αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή των κ.κ. Κόκκινου, Ζωγραφίδη και Ανανία. Όπως ανακοινώθηκε τότε «Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι η παράταξή δεν επιθυμεί να πορευτεί με πολιτικά βαρίδια, που επιδιώκουν να αναστείλουν τη δυναμική της, εξυπηρετώντας αμιγώς προσωπικές πολιτικές ατζέντες».

Ανεξαρτητοποιείται ο Παναγιώτης Κουνάκης
Το Μάρτιο του 2018 ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης με επιστολή που έστειλε προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ανακοίνωνε την ανεξαρτητοποίησή του καθώς δε δέχτηκε τις αρμοδιότητες του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου που του ανατέθηκαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «λόγοι αξιοπρέπειας καθιστούν αδύνατο να συμμετέχω στο νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης».

Ακολούθησε η Θεώνη Λειβαδάρου
Τον Ιούνιο ακολούθησε η Θεώνη Λειβαδάρου η οποία με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου καρατομήθηκε από τη θέση της επάρχου Θήρας και της αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες οι οποίες της είχαν εκχωρηθεί επίσης με δική του παλαιότερη απόφαση.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, της αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες των διοικητικών υπηρεσιών του επαρχείου τις οποίες θα ασκούσε πλέον ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, όμως παρέμεινε περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Αποστάσεις από το Μάκη Δαδάο
Υπενθυμίζεται ότι αποστάσεις από τις αποφάσεις της περιφερειακής αρχής τηρεί και ο περιφερειακός σύμβουλος των Κυκλάδων Μάκης Δαδάος, ο οποίος μπορεί να παραμένει εντός παράταξης, αλλά δύο φορές έχει αρνηθεί να δεχτεί θέσεις (εντεταλμένος Αθλητισμού και Μεταφορών) και αρμοδιότητες που του ανέθεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος