Μία φάση, δύο λάθη, τρίτη και φαρμακερή

Μπόλικη «σκόνη» για τις αποφάσεις του διαιτητή, σήκωσε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries ανάμεσα στον Άρη και τον ΔΙ.Α. Η ομάδα της Κω διαμαρτύρεται σφοδρά κυρίως για τη φάση του 74’ και το ακυρωθέν τέρμα του Θωνιάτη, με το οποίο θα έπαιρνε το προβάδισμα σ’ ένα ματς, το οποίο έχασε στην εκπνοή με 1-0. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής διαιτησίας Νίκος Σακελλαρίδης παραπέμπει τον διαιτητή Λάζαρο Δουλγέρη στη διάθεση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου και προφανώς δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, δεδομένου πως η Επιτροπή Διαιτησίας είχε στη διάθεσή της και το βίντεο του αγώνα. 

Το λάθος στο 74’ είναι διπλό. Το κόρνερ, το οποίο οδήγησε στο ακυρωθέν τέρμα, δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ, καθώς η μπάλα έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου από το κεφάλι του Φονσέκα χωρίς να μεσολαβήσει επαφή με ποδοσφαιριστή του Άρη.  
 Σημειώνεται, πως τη φάση πήρε πάνω ο διαιτητής, «διορθώνοντας» τον βοηθό Νώντα Λάζο, που είχε δείξει άουτ. 

Ακολούθησε η εκτέλεση, μία πρώτη κεφαλιά επιθετικού του ΔΙ.Α. στο πρώτο δοκάρι και μία δεύτερη που κατέληξε στα δίχτυα. Ο βοηθός Λάζος σήκωσε αρχικά το σημαιάκι για χέρι στην πρώτο κεφαλιά, στη συνέχεια όμως αναίρεσε, παραδεχόμενος, κατά πληροφορίες, πως έκανε λάθος.  Μόνο που χέρι «είδε» και ο διαιτητής, αποδεχόμενος την πρώτη υπόδειξη του βοηθού του. 
 Για τις άλλες δύο φάσεις που φωνάζει ο ΔΙ.ΑΣ. (πέναλτι σε πτώση του Μποϊλή και αποβολή του Βλαντιμίροφ στο 92’) ο παρατηρητής φέρεται να διαφωνεί και να δικαιώνει τη διαιτητή. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι η τρίτη φορά φέτος που ο Λάζαρος Δουλγέρης, ένας από τους πλέον έμπειρους διαιτητές του ΣΔΠΔ, τίθεται στη διάθεση του ΤΟΔ και τούτη τη φορά η τιμωρία δύσκολα θα περιοριστεί σ’ ένα Σαββατοκύριακο εκτός ορισμών. 
                                                     
Εξετάσεις στην Κω 
  Στο νησί του Ιπποκράτη θα βρεθεί σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διαιτησίας, προκειμένου να διενεργήσει τις γραπτές εξετάσεις για τους μη αξιολογημένους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας από το Βόρειο Συγκρότημα. 
 Το σεμινάριο, το οποίο θα «προλογίσει» τις εξετάσεις, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΒΕΔ της Κω.