Δυναμική συμμετοχή και συγκινητικά μηνύματα στην εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή" (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Δυναμική συμμετοχή και συγκινητικά μηνύματα στην εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή" (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Δυναμική συμμετοχή και συγκινητικά μηνύματα στην εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή" (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1334 ΦΟΡΕΣ

Για μία ακόμα χρονιά οι κάτοικοι του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Δυναμικό "παρών" για μια ακόμα χρονιά έδωσαν περισσότεροι από δεκατέσσερις χιλιάδες Ροδίτες που συμμετείχαν και φέτος στην εκδήλωση "Η Ρόδος για τη ζωή", με στόχο την αγορά μηχανημάτων για το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου που σχετίζονται με τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, οι Ροδίτες κάθε ηλικίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους και στήριξαν την εκδήλωση-θεσμό για το νησί μας, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει λόγος γίνονται μια "γροθιά", ενώ έδωσαν το ραντεβού τους από τώρα για την επόμενη χρονιά!

Μια αξιέπαινη εκδήλωση, ακομμάτιστη και χωρίς χορηγούς, αφού οι μόνοι χορηγοί είναι οι συμμετέχοντες που αγοράζουν το μπλουζάκι της εκδήλωσης!

Το νησί της Ρόδου την Κυριακή, από νωρίς το πρωί "κατακλύστηκε" από τα χιλιάδες -μπλε για αυτή τη χρονιά-μπλουζάκια της εκδήλωσης, τα οποία μάλιστα οι περισσότεροι συμπολίτες μας φορούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και στις μετέπειτα δραστηριότητές τους.

Λίγο μετά τις 9μιση το πρωί, ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται στην πλατεία Δημαρχείου, καλωσόρισμα των οποίων πραγματοποίησε το ροδίτικο συγκρότημα 7.000 watt παίζοντας μουσική και τραγουδώντας το τραγούδι της εκδήλωσης το οποίο το συγκρότημα έγραψε αποκλειστικά για το "Ρόδος για τη ζωή".


Λίγο αργότερα, στη σκηνή ανέβηκε το μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου "ξεσηκώνοντας" τον κόσμο στον δικό τους ρυθμό με τα τύμπανα, ενώ αμέσως μετά έδωσαν τη σκυτάλη στον επί χρόνια γυμναστή της εκδήλωσης κ. Στέργο Κουπάδη που, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε την προθέρμανση του κοινού. Για μια ακόμα χρονιά, παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Κώστας Σαμιωτάκης.

Οι δεκάδες εθελοντές βρίσκονταν στα πόστα τους από νωρίς το πρωί προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εκδήλωση, ενώ ήδη από το πρώτο μισάωρο που άνοιξε το περίπτερο για να πουληθούν τα ελάχιστα μπλουζάκια που είχαν απομείνει από τις προηγούμενες ημέρες, "ξεπουλήθηκαν"!

Λίγο μετά τις 11, δόθηκε η εκκίνηση για τους δρομείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν την κλασική διαδρομή από την πλατεία Δημαρχείου, μέσω της Τάφρου και πίσω στο δημαρχείο, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι χιλιάδες συντοπίτες μας που πραγματοποίησαν περπάτημα στην ίδια και εκείνοι διαδρομή.

Ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός, βοήθησε ακόμα περισσότερο τη διεξαγωγή της εκδήλωσης και φυσικά έδωσε έναν λόγο στους χιλιάδες συντοπίτες μας να ολοκληρώσουν την υπέροχη διαδρομή παραλιακά, από το ξύλινο πεζοδρόμιο και μέσα στην Τάφρο.

Χαρακτηριστικά και φέτος ήταν τα δεκάδες συγκινητικά μηνύματα που υπήρχαν στις μπλούζες των δεκάδων συμπολιτών μας. Τα προσωπικά αυτά μηνύματα αφορούσαν τους ίδιους τους εαυτούς, συγγενείς και φίλους τους, που "παλεύουν" με τον καρκίνο, που έχασαν τη μάχη ή που τον νίκησαν.

Για παράδειγμα αίσθηση προκάλεσαν τα μηνύματα, όπως αυτό ενός μικρού αγοριού που στην πλάτη του έγραφε "τρέχω γιατί τον νίκησα" αλλά και εκείνο στην πλάτη μιας μητέρας που έγραφε "τρέχω για εσένα αγάπη μου που έφυγες νωρίς" και παράλληλα, τα παιδιά της που έγραφαν στις πλατούλες τους "τρέχω για τον μπαμπά μου".

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα των συμπολιτών μας ενάντια στον καρκίνο
Δεκάδες ήταν τα μηνύματα των συμπολιτών μας ενάντια στον καρκίνο


Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα που υπήρχε λόγω της φύσης της εκδήλωσης, οι χιλιάδες συμπολίτες μας αντλούσαν δύναμη ο ένας από τον άλλον, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά, γνωρίζοντας πως και ο φετινός στόχος, αυτός της αγοράς μηχανημάτων για την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας, επετεύχθη!

Μάλιστα σήμερα, η οργανωτική επιτροπή του "Ρόδος για τη ζωή" αναμένεται να προβεί στην κατάθεση των χρημάτων που συλλέχθηκαν απο την πώληση των μπλουζών, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην αγορά των μηχανημάτων.

Ήδη την Κυριακή ανακοινώθηκε δια στόματος του προέδρου της ΑμΚΕ "Η Ρόδος για τη ζωή" κ. Σάββα Σαββαΐδη πως το χρώμα της μπλούζας της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου θα είναι το φούξια, χρώμα ιδιαίτερα σημαδιακό καθώς ήταν και το χρώμα της πρώτης χρονιάς.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις τόσο στους νικητές του αγώνα δρόμου όσο και στις ομάδες που συμμετείχαν με τα περισσότερα μπλουζάκια.


Στον αγώνα αντρών τιμητική διάκριση έλαβαν ο Δημήτρης Τσώκος (1ος), ο Γεώργιος Γιακουμάκης (2ος) και ο Νικόλας Μιάρης (3ος) ενώ στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Μηλιού (1η), η Μαρία Μάργαρη (2η) και η Χαβά Ντελίμ (3η).

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες που συμμετείχαν, για μια ακόμα χρονιά το ρεκόρ "έσπασαν" οι πρόσκοποι Ιαλυσού με 1034 συμμετοχές λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο, ενώ το δεύτερο βραβείο έλαβε το σχολείο Κρεμαστής με 838 συμμετοχές και τρίτο το σχολείο Παραδεισίου με 346 συμμετοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι η εν λόγω εκδήλωση έχει πλέον γίνει θεσμός για το νησί της Ρόδου, είναι και το γεγονός πως υπάλληλοι καταστημάτων υγειονομικής εστίασης σε όλη τη Ρόδο, φορούσαν την μπλούζα της εκδήλωσης συμμετέχοντας και εκείνοι με το δικό τους τρόπο σε αυτή την... μαγική γιορτή για το νησί μας, ενώ τα social media "κατακλύστηκαν" από τις χιλιάδες αναρτήσεις όλων εκείνων που ήθελαν να περάσουν το μήνυμα της προσφοράς, αλλά και το μήνυμα κατά του καρκίνου.

Ο πάγκος με τα χαρτιά “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ” ήταν γεμάτος από νωρίς το πρωί
Ο πάγκος με τα χαρτιά “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ” ήταν γεμάτος από νωρίς το πρωί
Σπουδαία ήταν η εμφάνιση του Μουσικού Συνόλου από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου
Σπουδαία ήταν η εμφάνιση του Μουσικού Συνόλου από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου
Συγκλόνισε ο πιτσιρικάς που έγραψε:  “Τρέχω γιατί τον νίκησα”
Συγκλόνισε ο πιτσιρικάς που έγραψε: “Τρέχω γιατί τον νίκησα”
Οι εθελοντές του “Ρόδος για τη Ζωή” βρίσκονταν  ένα μήνα στις “επάλξεις” προκειμένου να βγει  ένα άψογο αποτέλεσμα τη μέρα της εκδήλωσης
Οι εθελοντές του “Ρόδος για τη Ζωή” βρίσκονταν ένα μήνα στις “επάλξεις” προκειμένου να βγει ένα άψογο αποτέλεσμα τη μέρα της εκδήλωσης
Οι Ροδίτες ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά στο κάλεσμα του “Ρόδος για τη Ζωή”
Οι Ροδίτες ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά στο κάλεσμα του “Ρόδος για τη Ζωή”

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!