Το 3ο Λύκειο (Καπνοβιομηχανία) για τη ζωή

Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας (Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς). Και το 3 Λύκειο Ρόδου κρατά για 6η συνεχόμενη χρόνια αναμμένη τη φλόγα του εθελοντισμού. Για 6η συνεχόμενη χρονιά αποδέχτηκε την πρόσκληση και συμμετείχε οργανωμένα στην εκδήλωση “Ρόδος για τη ζωή 2018” που θα έλαβε  χώρα την Κυριακή 4 Νοεμβρίου με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την πλατεία Δημαρχείου. Για 6 συνεχόμενη χρονιά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου «έτρεξαν» εβδομάδες πριν την εκδήλωση της Κυριακής προκειμένου να οργανωθεί το περπάτημα – τρέξιμο ζωής.

 Ο πήχης ανεβηκε ακόμη ψηλότερα, αφού το ποσό στο οποίο ανέρχεται ο ειδικός υπερηχοτομογραφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι τα 35.000 ευρώ.

Το σχολείο μας τήρησε τη υπόσχεση που έδωσε πέρσι καθώς κατέβαλε σχεδόν τριπλασια προσπάθεια και σε συνεργασία με τις εθελόντριες Στέλλα Θεοδωρατου και Δέςποινα Καρπαθάκη διέθεςε περισσότερα από 100 μπλουζάκια με αποτέλεσμα να συγκεντρωθει ενα σημαντικό πόσο για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή που όλοι, όπως και εμείς, προσπαθούν να βοηθήσουν με τον δικό στους τρόπο. Το μήνυμα είναι δυνατό και οι δεκτες πολλοί!!

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης εντάσσεται και άλλη μια δράση του 3ου ΓΕΛ που αφορά την επανενεργοποίηση  της ομάδας περιβαλλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων Rhodes Rainbow Warriors με περισσότερα από 40 παιδιά και στόχο να καλλιεργήσει τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό και να συμβάλει ενεργά στην προστασία της ροδιακής φύσης.