Το Σάββατο αναχωρεί  η ομάδα του Run Greece

Σε εορταστικό κλίμα χαράς αναχωρεί το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου η ομάδα των 20 δρομέων, 10 ανδρών και 10 γυναικών, που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Τελικό Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, παράλληλα με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Συνοδός και συντονίστρια της αποστολής είναι η υπάλληλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κυρία Τσιτσιπά Κλεοπάτρα.

Οι 20 δρομείς που απαρτίζουν την ομάδα και οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέκυψαν από τον αγώνα 5χλμ. RUN GREECE ΡΟΔΟΣ που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Ρόδου την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.
Οι 10 Άνδρες και 10 Γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον 2ο Τελικό Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO και θα συναγωνιστούν με τους 120 αθλητές των υπόλοιπων περιφερειακών πόλεων, είναι οι παρακάτω:

Άνδρες:
Αλιφέρης Παναγιώτης    
Ρουσούλης Νίκος    
Χριστοδούλου Δημοσθένης        
Γιακουμάκης Γεώργιος     
Τσώκος Δημήτριος         
Τέγος Κωνσταντίνος        
Παπανικόλας Σταμάτης        
Βαγιανάκης Γιάννης        
Prevel Kevin        
Παπαχριστοδούλου Σταύρος    

Γυναίκες
Ζωίδη Μαρία
Αθανασάκη Δικαία
Κανέλλη Κωνσταντίνα
Νικηταρά Σταματία
Φλωτου Αγγελική
Τζίνη Μαρία
Σαμοθράκη Βαλερί
Νταλλαρή Σοφία
Καβουκλή Ουρανία
Ροϊλίδου Μάγδα

Η ERGO Ασφαλιστική, Χορηγός του RUN GREECE και μεγάλος Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, έχει φροντίσει για τη δωρεάν μεταφορά, τη διαμονή, τις μετακινήσεις καθώς και τα γεύματα των 140 αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τις 7 περιφερειακές πόλεις όπου διεξάγεται ο αγώνας RUN GREECE, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία και τον παλμό του  Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Η διαδρομή του 2ου Τελικού Αγώνα Δρόμου ERGO «πατάει» στα 3 τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου και ο τερματισμός των αθλητών θα πραγματοποιηθεί στο κατάμεστο από θεατές Παναθηναϊκό Στάδιο, λίγο πριν τον τερματισμό του πρώτου Μαραθωνοδρόμου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Στη Νικήτρια Ομάδα Ανδρών και στη Νικήτρια Ομάδα Γυναικών θα απονεμηθεί αναμνηστικό κύπελλο, που θα παραλάβει ο συντονιστής της ομάδας μαζί με όποια από τα μέλη παραμείνουν μέχρι τότε στο στάδιο.

Τέλος, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στις νικήτριες ομάδες της Ομαδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, της Wind Hellas, που με απόφαση των νικητριών ομάδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται. (2.500,00€ στους Άνδρες & 2.500,00€ στις Γυναίκες).

Η ΕΑΣ Δωδεκανήσου εύχεται καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην ομάδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και γιατί όχι, να επιστρέψει με πρωτιές στο ενεργητικό της!

Για τους αθλητές
Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο δεν έχει δικαίωμα να δηλωθεί και να συμμετέχει εάν δεν έχει προκριθεί σύμφωνα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 3χλμ που θα συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών και Γυναικών χωρίς ηλικιακές κατηγορίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναίκες).

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι 70 βαθμοί, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων (70 Άνδρες και 70 Γυναίκες).

Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Οι συμμετέχοντες θα μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα με ευθύνη του συνοδού-επικεφαλής της Ομάδας.  Θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μια ώρα πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 09.35πμ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν την τσάντα με τον ιματισμό τους τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα.  
Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Απαραίτητα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η τσάντα που τους παραδόθηκε.

Η παράδοση της τσάντας στους κατόχους δρομείς θα γίνεται μετά τον τερματισμό τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου (χώρος elite αθλητών), με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Το αργότερο 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 10.20πμ, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης όπου θα τοποθετηθούν στην γραμμή εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να αγωνιστούν υποχρεωτικά με το T-Shirt που θα τους δώσει η διοργάνωση σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε περιοχής.

Θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης στην εκκίνηση και τον τερματισμό, καθώς και πιθανώς σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων.  Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα, θα ακυρώνεται.Οι δρομείς με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.